Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Cheltuieli de 14 ori mai mari decât încasările, la Parcul Dendrologic din Alba Iulia. Peste 9.000 de vizitatori au plătit bilet, într-un an

Publicat

IMG_20170402_163053 O zi frumoasă de început de vară. Pe Valea Popii, în zona Parcului Dendrologic, zeci de mașini sunt parcate pe apucate, pe unde s-a găsit puțin loc pe stradă, parcarea fiind plină ochi. Judecând după numărul de mașini, sute de persoane vizitează parcul, într-o singură zi. Cu toate acestea, potrivit Primăriei Alba Iulia, puțin peste 9.000 de persoane au vizitat și au plătit bilet la Parcul Dendrologic din Alba Iulia într-un an, începând din luna martie a anului trecut și până în martie anul acesta.  În aceste condiții, veniturile au ajuns la aproape 13.000 de lei, spune Primăria Alba Iulia. De asemenea, 500 sunt copii și profesori care au venit în grupuri organizate n-au achitat, potrivit regulamentului de funcționare, biletul în valoare de doi lei.

Parcul nu are un sistem real de numărare a vizitatorilor, ci doar un personaj care încasează banii. Cei mai mulți vizitatori au fost înregistrați în septembrie 2016, respectiv 1364, cei mai puțini fiind în martie: 331. Potrivit reprezentanților Primăriei Alba Iulia, cheltuielile anuale trec de 185.000 de lei. Mai mult de jumătate din sumă se plătește pentru lucrările de întreținere, 94.500 de lei, alți 90.600 fiind cheltuiți pentru lucrări de custodie și amenajări peisajere. Din acest punct de vedere, cheltuielile sunt de 14,2 ori mai mari decât veniturile.

În interiorul parcului există și un așa-zis muzeu botanic, pentru amenajarea căruia s-au cheltuit aproape 8.000 de lei. Este o mică clădire din lemn care contrastează cu zona, fiind acoperită cu bucăți de bannere și mușama. Teoretic, muzeul este deschis zilnic de la 9 la 21 în ”sezon” și de la 9 la 17 în lunile de iarnă. În realitate însă, ”muzeul” nu funcționează. Vizitatorii se pot uita însă pe geam, unde pot vedea macheta unui vaporaș.

Cu o suprafață de aproximativ 19 de hectare, Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” dispune de alei de promenadă, locuri de odihnă, podețe, o parcare de 600 mp. Investiția a fost inițiată de primărie, având o valoare de aproape 11 milioane de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax