Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Cicliștii echipei Bicheru Cycling, pe podium la Campionatul național de șosea de la Deva. Albaiulianul Almond Chismorie a câștigat titlul de campion național

Publicat

10 La Deva au avut loc, în perioada 23 – 26 iunie, Campionatele naționale de șosea, organizate anul acesta de Clubul Sportiv Făerag, Primăria Deva și Federația Română de Ciclism. Competiția a avut două probe, respectiv proba de contratimp individual și proba de fond. Echipa Bicheru Cycling a participat cu patru cicliști la ambele probe.

Rutierii albaiulieni au luat startul vineri, 24 iunie, în proba de contratimp, pe un traseu de 10 km plat, unde vântul a avut un rol important. Tânărul David Chismorie a reușit să termine traseul în 14m:33s cu o viteză medie de 41.24km/h, reușind astfel să obțină locul 2 la categoria 15-18 ani amatori. Samuel Medrea a avut de parcurs de două ori același traseu, terminând cursa de 20 km în 29m:04s cu viteza medie de 41.28km/h, reușind să urce pe podium pe poziția a 3-a la categoria 30-39 ani amatori. Beniamin Tămaș, alături de Ioan Ștefan Cioica, au parcurs traseul de 20km în 29m:27s (viteză medie 40.75km/h), respectiv 29m:33s (viteză medie 40.61 km/h), ocupând astfel locurile 5 și 6 la categoria 19-29 ani amatori.

Sâmbătă, 25 iunie, rutierul albaiulian Amond Edgar David Chismorie a luat startul în proba de fond pe un traseu valonat lung de 63 km, el reușind să se desprindă decisiv de lângă ceilalți cicliști pe penultima urcare, câștigând titlul de campion național la categoria 15-18 ani amatori.

Duminică, 26 iunie, a venit rândul colegilor Samuel Medrea, Ioan Ștefan Cioica și Beniamin Tămaș să participe la proba de fond, ei având de parcurs un traseu lung de 126 km. Temperatura de aproape 40 grade Celsius a avut un rol foarte important în desfășurarea cursei, Ioan Ștefan Cioica fiind nevoit să abandoneze în ultima tură de circuit din lipsa apei. Beniamin a reușit să încheie cursa pe locul 7 la categoria 19-29 ani amatori, iar Samuel Medrea a reușit să se claseze pe treapta a doua a podiumului la categoria 30-39 ani amatori.

„Câștigând titlul la fond mi-am îndeplinit un vis. Am muncit foarte mult zi de zi și mi-am dorit mereu să ajung în această postură și, deși am fost în inferioritate numerică față de celelalte echipe, am reușit să fac o cursă tactică, am forțat pe urcări și astfel m-am desprins de ceilalți concurenți. Nu aș fi reușit fără ajutorul echipei, care m-a suținut să progresez. Mă bucur că am reușit să aduc tricoul de campion național la categoria mea în Alba Iulia, unde acest sport este într-o continuă creștere. Bicheru Cycling a devenit o echipă importantă prin clasările remarcabile în competițiile la care participăm în toată țara. La proba de contratimp am obținut locul secund, la doar 11 secunde de primul loc, diferența cred că s-a făcut și datorită echipamentului. Deși bicicletele noastre sunt inferioare aproape tuturor participanților reușim să facem lucruri mari cu ele”, a transmis Almond Edgar David Chismorie.

Pregătirile pentru Campionate au mers destul de bine așa încât am avut așteptări mari. La contratimpul individual nu am avut o bicicletă specifică probei, așa că am fost foarte mulțumit cu locul 3, iar la fond îmi doream foarte mult să ajung pe prima treapta. Totul a mers bine până în turul al 3-lea unde au început crampele. A trebuit să mă opresc din pedalat pentru a-mi reveni, iar în acel moment locul 1 s-a distanțat de mine și nu am mai putut să recuperez poziția. Am ajuns vicecampion national la categoria 30-39ani amatori. Emoțiile însă au fost împărțite, fiindcă visul nu s-a îndeplinit. Totuși sunt mulțumit și mândru de echipa noastră cu care ne-am prezentat la aceste campionate” , a spus Samuel Medrea.

„La proba de contratimp am avut de parcurs 20km în care am încercat să dau tot ce pot și să încerc să compensez lipsa echipamentului și a antrenamentului adecvat pentru această probă, nefiind obișnuit cu poziția și ghidonul de contratimp. Am reușit într-un final un loc 6 cu o medie de 40.8 km/h. La proba de fond de tip circuit de 4 ture a câte 32 km/tură am abandonat în ultima tură datorită căldurii și lipsei de apă. Nu am fost în forma și nu am reușit să găsesc resursele necesare să rămân cu plutonul, pe care l-am pierdut în a 2-a tură. Ciclismul de șosea pe căldură e prea intens pentru mine, mă pregătesc mai mult pentru MTB unde e mai răcoare și mai găsești și izvoare”, a transmis Ioan Ștefan Cioica.

Anul acesta am fost luat prin surprindere de etapele Campionatului Național, am fost foarte obosit, nu am reușit să mă recuperez de la ultimele concursuri, dar mă bucur in primul rând că am putut finaliza ambele probe, venind totuși în top 10. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru grija purtată și clubului Bicheru Cycling care sunt mereu alături de noi”, a spus Beniamin Tămaș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax