Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO | Cinci noi membri în Uniunea Artiștilor Plastici Alba: Au vernisat prima expoziție de pictură, sculptură, colaj și diorame la Galeria de Artă

Publicat

Uniunea Artiștilor Plastici din Alba Iulia este mai numeroasă începând din această săptămână. Cinci noi membri au fost primiți în rândul artiștilor profesioniști din județ și, pentru a celebra momentul, la Galeria de Artă din Alba Iulia a avut loc, miercuri, vernisajul primei lor expoziții, cu lucrări de pictură, sculptură, colaj și diorame.

Cei mai noi membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din Alba Iulia sunt Eugen Măcinic, Dan Anghel, Cătălin Cioancă, Luminița Bretoiu și Mihai Pâslariu. Fiecare dintre aceștia a adus, la prima lor expoziție UAP, câte o mică colecție de lucrări, ilustrative pentru stilul lor artistic.

Expoziția a fost deschisă de către președintele Uniunii Artiștilor Plastici din Alba Iulia, Nicolae Ispas, iar prezentarea a fost făcută de Diana Țuculescu.

Eugen Măcinic a adus câteva peisaje care, potrivit Dianei Țuculescu, merită observate cu atenție, în detaliu. Dan Anghel a venit cu două diorame – machete care reconstituie, în spațiu și în detaliu, scene autentice din viața oamenilor dintr-o anumită perioadă – realizate în ultimii doi ani, care prezintă o mulțime de amănunte din toate domeniile vieții anticului Apulum. Cătălin Cioancă a expus câteva sculpturi care, după cum s-a exprimat Diana Țuculescu, „par simple, dar nu sunt”, „niște lucrări <realizate>, în sensul plin al cuvântului, turnate”. Lucrările Luminiței Bretoiu au fost descrise ca fiind „ferestre spre interior, o abordare specific feminină a artei”. Mihai Pâslariu a expus câteva lucrări în care, ca tehnică, domină colajul. Cu o tematică diversă, pline de culoare dar și de motive recurente, lucrările tânărului artist nu sunt lipsite de „cruzime”, după cum a apreciat Diana Țuculescu, referindu-se la modul în care el a „înțepat” o mulțime de insecte în compozițiile sale.

Expoziția este deschisă la Galeria de Artă din Alba Iulia până în data de 31 iulie și se poate vizita gratuit.

FOTO: Raul KNALL

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax