Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Cine este Francesca Alupei, noua jucătoare a Volei Alba-Blaj. Se pregătește pentru campionatul mondial din Egipt

Publicat

Volei Alba Blaj, campioana României, are o nouă jucătoare, transferată de la CSM București. Francesca Alupei a impresionat în această vară la echipa națională de senioare a României, care a cucerit titlul în Silver League. Părinții ei sunt dubli campioni la canotaj.

Francesca va evolua pentru Volei Alba-Blaj în următorii doi ani. Născută la 3 ianuarie 2003, Francesca Alupei (1,91 m), care joacă pe poziția centru, vine la Volei Alba Blaj de la CSM București, echipă care s-a desființat în această vară, potrivit reprezentanților clubului de volei.

Deși a fost cea mai tânără componentă a echipei naționale de senioare a României, având doar 16 ani, Francesca a fost cea mai bună voleibalistă din finala Silver League, contra Sloveniei, unde, cu 12 puncte reușite, a contribuit decisiv la câștigarea competiției și la calificarea României în ediția viitoare a Golden League.

În prezent, Francesca Alupei se pregătește cu naționala de junioare a României pentru turneul final al Campionatului Mondial Under 18, care se va desfășura în Egipt, în perioada 5-14 septembrie, la naționala de junioare fiind prezentă o altă voleibalistă transferată în această vară de Volei Alba Blaj, Ștefania Cheluță (15 ani).

Vezi și FOTO: Lotul Volei Alba-Blaj pentru sezonul 2019-2020. Cine sunt cele 15 jucătoare ale echipei campioane

Francesca Alupei provine dintr-o familie de sportivi cu performanțe la cel mai înalt nivel. Mama sa, Angela Alupei, este dublă campioană olimpică la canotaj (2000 și 2004), în barca de două vâsle categorie ușoară, iar tatăl, Dorin Alupei, este dublu campion mondial la canotaj.

Transferul Francescăi Alupei continuă politica clubului de a aduce la Blaj voleibaliste tinere și talentate din voleiul feminin românesc și european.

În acest moment, în lotul Volei Alba Blaj pentru sezonul viitor se află șapte voleibaliste sub 23 de ani: Ștefania Cheluță (15 ani), Francesca Alupei (16 ani), Noemi Oiwoh (18 ani), Anastasiya Bezsonova (19 ani), Aleksandra Ćirović (21 ani), Maja Aleksić (22 ani) și Ramona Rus (22 ani). Investițiile în voleiul juvenil vor lua amploare odată cu proiectul Academia Volei Alba Blaj, care va fi anunțat în această lună.

Campioana României s-a despărțit de Sorina Miclăuș, care va evolua în sezonul viitor la CSU Belor Galați.

sursa: Facebook – Volei Alba Blaj

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax