Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Cine este primul preot militar din structurile MAI din județul Alba. A depus jurământul la Jandarmerie

Publicat

La sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Avram Iancu” Alba, a depus jurământul primul preot militar din structurile Ministerului Afacerilor Interne din județ, anunță Jandarmeria Alba.

Este vorba despre preotul militar Dorin Ursu.

Primul preot militar din structurile MAI din Alba

Părintele Dorin Ursu este absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Este doctorand al Școlii Doctorale de Teologie din Alba Iulia.

În 2013-2022, a activat ca redactor la postul Radio Reîntregirea al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia. Începând din luna iunie a anului 2018, este preot paroh al Parohiei Ortodoxe Presaca Ampoiului, protopopiatul Alba Iulia.

În urma promovării examenului desfășurat la Patriarhia Română, la începutul acestui an, devine  primul preot militar din structurile Ministerului Afacerilor Interne din Județul Alba, transmite Jandarmeria.

Ceremonie la IJJ Alba

La ceremonia organizată cu ocazia începerii activității a preotului militar au participat inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, colonel Marius-Claudiu Giurea, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Alba, comisar șef Florin-Constantin Dogaru, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al Județului Alba, locotenent-colonel Nicolae-Ovidiu Costea.

De asemenea, alături de autoritățile locale și invitați, au fost prezenți și preoți militari din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale: Marius Soponaru, Sorin Medrea, Emanuel Cășvean, Radu Cotuțiu și Mihai Venter.

În cadrul evenimentului, părintele Constantin Bratu, preot militar în cadrul Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, a oficiat o slujbă de binecuvântare și mulțumire.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax