Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Ciută vânată de o haită de lupi în Apuseni, descoperită de rangeri în timpul monitorizărilor

Publicat

vanatoare

Urmele unei haite de lupi și resturile unei ciunte, vânate de aceasta au fost descoperite de rangerii Parcului Natural Apuseni, în timpul monitorizărilor faunei și fondului forestier din zona de protecție.

Iarna grea a adus haitele de lupi aproape chiar de drumurile forestiere. Nu departe de un asemenea drum, rangerii au găsit, în zăpadă, urmele lupilor, dar și blana unei ciute vânate și devorate aproape complet.

vanata

Lupii sunt considerate specii sfioase, care evită pe cât pot zonele circulate de om, de aceea sunt foarte greu de observat. Din ceea ce se poate observa în fotografii, animalele de pradă au o talie destul de mare.

Imaginile au fost făcute publice de Romsilva, pe pagina de facebook.

”Parcul Natural Apuseni asigură un habitat sănătos pentru numeroase specii, asigurând condițiile de hrană, liniște și adăpost pentru nevertebrate, pești, amfibieni, cocoșul de munte, mamifere mici, dar și mamifere mari, precum capra neagră, cerbul, mistrețul, căpriorul, lupul, râsul, pisica sălbatică, dihorul, vidra sau ursul.

Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor Romsilva, are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj, Bihor și Alba, din acestea 50.793 fiind păduri” au scris reprezentanții Romsilva.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax