Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Ciută vânată de o haită de lupi în Apuseni, descoperită de rangeri în timpul monitorizărilor

Publicat


vanatoare

Urmele unei haite de lupi și resturile unei ciunte, vânate de aceasta au fost descoperite de rangerii Parcului Natural Apuseni, în timpul monitorizărilor faunei și fondului forestier din zona de protecție.

Iarna grea a adus haitele de lupi aproape chiar de drumurile forestiere. Nu departe de un asemenea drum, rangerii au găsit, în zăpadă, urmele lupilor, dar și blana unei ciute vânate și devorate aproape complet.

vanata

Lupii sunt considerate specii sfioase, care evită pe cât pot zonele circulate de om, de aceea sunt foarte greu de observat. Din ceea ce se poate observa în fotografii, animalele de pradă au o talie destul de mare.

Imaginile au fost făcute publice de Romsilva, pe pagina de facebook.

”Parcul Natural Apuseni asigură un habitat sănătos pentru numeroase specii, asigurând condițiile de hrană, liniște și adăpost pentru nevertebrate, pești, amfibieni, cocoșul de munte, mamifere mici, dar și mamifere mari, precum capra neagră, cerbul, mistrețul, căpriorul, lupul, râsul, pisica sălbatică, dihorul, vidra sau ursul.

Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor Romsilva, are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj, Bihor și Alba, din acestea 50.793 fiind păduri” au scris reprezentanții Romsilva.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Sportivi de la CS Unirea Alba Iulia, medaliați cu aur și argint la Concursul Național de Judo Ne Waza

Publicat

Clubul Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia a obținut, prin Bogdan Laura Alesia și Sibișan Alexandru Călin, două medalii, de aur și argint, la Concursul Național de Judo Ne Waza, desfășurat în 12-13 octombrie, la Drobeta-Turnu Severin. CS Unirea Alba Iulia s-a impus la Concursul Național de Judo Ne Waza U14, U16. Unul dintre sportivii legitimați […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Ziua Mondială a Spațiului, sărbătorită de elevii școlii smart din Ciugud

Publicat

Elevii Școlii Gimnaziale din Ciugud, prima școală inteligentă din mediul rural din România, au sărbătorit Săptămâna Mondială a Spațiului. Copii din peste 30 de județe ale țării au trimis desene sugestive despre spațiul cosmic, iar acestea au fost expuse în sala de sport a școlii din Ciugud. Peste 1.000 de desene trimise de copiii din […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Marți, 15 octombrie: Expoziție dedicată regalității, de Ziua Încoronării, la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia

Publicat

Ziua Încoronării va fi marcată marți, 15 octombrie, la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, prin vernisarea unei expoziții dedicată regalității. Evenimentul va avea loc începând cu ora 11:00. O parte din piesele aflate în colecțiile muzeului albaiulian păstrează chipul celor care au condus destinele României în perioada 1866-1947: fotografii, litografii și tablouri pe […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Nouă medalii obținute de luptătorii de taekwondo, din Alba Iulia, la Open-ul Transilvaniei, desfășurat la Cluj

Publicat

taekwondo

Luptătorii de taekwondo din Alba, de la clubul ”Revolution Academy” au reușit performanța să obțină nouă medalii la campionatul Transilvania Open, desfășurat în 12 octombrie la Cluj. Clubul din Alba Iulia a participat cu zece sportivi alături de antrenorul Alin Moldovan. Din cei zece luptători, nouă au reușit să obțină trei medalii de aur, trei […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate