Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO | „Clătite caritabile” la Colegiul Economic din Alba Iulia: Elevii au gătit pentru a-i ajuta pe copiii internaţi la Spitalul Judeţean

Publicat

Copiii internaţi în Spitalul Judeţean Alba vor avea un motiv de bucurie. Elevii voluntari din clasele a XI-a B şi a XI-a E de la Colegiul Economic „D.P. Marţian” din Alba Iulia,” au demarat marţi, 22 octombrie, campania umanitară “Dăruieşte un zâmbet!”. Cu scopul de colectare de bani necesari dotării spaţiului de joacă de la secţia de pediatrie a spitalului, elevii au pregătit clătite şi au fost vândute colegilor de la liceu. Banii strânşi în cele trei zile de campanie sunt destinaţi cumpărării de cărţi şi jucării educative.

Cinci elevi din clasa a XI-a E din cadrul Colegiului Economic „Dionisie Popa Marţian”, au pregătit clătite cu dulceaţă, sub coordonatoarea profesoarei Lenuţa Onea. Clătitele au fost apoi vândute colegilor de către o echipă de elevi din clasa a XI-a B.

„Socio-clătitele” sau „clătitele caritabile”, cum le-au numit elevii au fost marcate corespunzător cu steguleţe pe care erau scrise sloganul campaniei. Acestea au fost lucrate de elevii voluntari de la Centrul de Documentare şi Informare din cadrul liceului.

Elevii voluntari vor desfăşura şi activităţi recreative şi educative cu copiii internaţi în secţiile de pediatrie, pentru a-i distra şi pentru a-i ajuta să treacă mai uşor peste perioada internării în spital.

Acţiunea elevilor face parte din proiectul „Miniludotecă pentru sănătatea ta”, al colegiului economic. „Existenţa unei miniludoteci, a unui spaţiu pentru activităţi recreative în spitale, este considerată benefică pentru psihicul micuţilor internaţi. În plus, acţiunile trezesc spiritul de solidaritate a tinerilor implicaţi în proiect cu semenii lor aflaţi în suferinţă. Timp de o oră sau două, copiii vor intra în jocul voluntarilor şi vor uita de dureri, injectii şi branule. Pe parcursul activităţilor ce se vor desfăşura pe perioada unui an, elevii vor fi îndrumaţi de 15 voluntari, cadre didactice şi reprezentanţi ai comunităţilor locale” au spus membrii acestui proiect.

Elevii vor merge la miniludotecă după terminarea orelor de la şcoală, conform unui program stabilit.

Proiectul este desfăşurat de către Asociaţia GISAS Sebeş în parteneriat cu trei unităţi medicale (Spitalul Judeţean Alba, Spitalul municipal Sebeş şi Spitalul municipal Cugir) şi presupune crearea unor spaţii de joacă pentru copiii internaţi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax