Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO Clubul de vacanță la muzeu. Peste 100 de copii și-au petrecut o parte din vacanța de vară la Muzeul de Științele Naturii Aiud

Publicat

Muzeul de Științele Naturii Aiud din cadrul Centrului Multicultural ”Liviu Rebreanu” Aiud – Direcție Municipală de Cultură și-a reinventat spațiul pe tot parcursul vacanței de vară.

„Colegii de la cele două muzee: Muzeul de Științele Naturii Aiud și Muzeul de Istorie au oferit celor interesați întâlniri prin care să-și pună în practică diverse abilități și competențe.

„Vânătoarea de comori” la muzeu, un proiect în colaborare cu Twinkl România, din cadrul campaniei „Vizite interactive la Muzeu”, a propus activități prin care copiii au descoperit cele mai interesante exponate din muzeu.

La muzeu s-au petrecut de asemenea adevărate lecții de rebus. Temele de anul acesta au fost „Peștii”, „Mamiferele” și „Mineralele”. Activitățile de explorare din cele trei săli de expoziție au devenit lecții inedite de biologie pentru cei mici.

Copiii au devenit ”Detectivi la muzeu” în cadrul a două episoade. Activitățile au stârnit participanții să rezolve cazuri pe bază de indicii, care le-au purtat pașii prin toate sălile muzeului.

Micii istorici au beneficiat de activități prin care li s-a prezentat echipamentul militar al soldatului roman. Copiii au făcut astfel cunoștință cu piese din îmbrăcămintea și încălțămintea soldaților, de la coif până la scut. O excelentă lecție de istorie savurată de micii participanți.

Am tras cortina peste vacanță la final de august cu „Observații ornitologice” la Muzeul de Științele Naturii Aiud, moment prin care participanții și-au îmbogățit cunoștințele referitoare la diferitele tipuri de adaptări ale păsărilor la medii și moduri de viață diverse. S-au identificat specii de păsări, iar copiii au avut șansa de a observa la microscop, să consulte atlasul sau să observe piese naturalizate.

Peste 100 de elevi au trecut pragul Muzeului de Științele Naturii Aiud, petrecând ore pline de sens și timp de calitate prin experiențe care mai de care mai captivante într-o vară plină de cunoaștere.

Bucuria copiilor implicați în diversele activități rămâne punctul de referință.

Mulțumim tuturor celor implicați”, au transmis reprezentanții Primăriei Aiud.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax