Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Cluburile Rotary din Alba Iulia și din județ au sărbătorit 116 de la înființarea primului club Rotary din lume

Publicat

Cluburile Rotary din Alba Iulia alături de cluburile Rotary din județ au sărbătorit, marți 23 februarie, 116 ani de la înființarea primului club Rotary din lume.

Ziua Rotary International este celebrată de cluburile Rotary din toată lumea printr-o modalitate specifică: iluminarea unor obiective și clădiri importante în culorile Rotary și proiectarea siglei Rotary pe acestea (ex. clădirea Operei din Sydney, Coloseumul din Roma, clădirea Parlamentului din Marea Britanie).

Acest mod de a celebra este conceput cu scopul de a promova principiile de bază ale organizaţiei Rotary, luminile de pe clădiri simbolizând rolul pe care organizaţia îl are la nivel mondial pentru dezvoltarea comunităților, dar şi în derularea campaniei împotriva poliomielitei, program desfășurat de Rotary International din anul 1985.

La Alba Iulia, Cetatea Alba Carolina a fost iluminată marți seara în albastru și galben, culorile Rotary, iar sigla a fost proiectată pe zidurile cetății. Cetatea Alba Carolina nu a fost aleasă întâmplător, ea fiind un simbol al orașului.

Cu acest prilej a avut loc si o întâlnire online cu toate cluburile Rotary din județ și cu Rotaract Alba Iulia, întâlnire în care președintele clubului Rotary Alba Iulia, Florin Secașiu, a prezentat istoria Rotary de la înființare și până astăzi, aducând în prim plan misiunea, viziunea și valorile Rotary.

Potrivit reprezentanților clubului Rotary, anul acesta membrii clubului au împărtășit interesul pentru protejarea moștenirii noastre comune: mediul înconjurător, angajându-se să sprijine activități care să consolideze conservarea și protecția resurselor naturale, să promoveze sustenabilitatea ecologică și să încurajeze armonia dintre comunități și mediu.

”Orice ar putea însemna Rotary pentru noi, pentru lume va fi cunoscut prin rezultatele pe care le obține”, Paul Harris, fondator Rotary

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax