Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Colecție de modă a unui designer român, dedicată Centenarului. A ajuns în Vogue și British GQ

Publicat

Cum ne îmbrăcăm anul acesta, cu ocazia marii sărbători a României? Răspunsul posibil vine de la un creator de modă român. Designerul Florin Dobre a lansat o colecţie de modă dedicată Centenarului, intitulată „#REZIST (în) România 100”, cu prilejul celor 100 de ani de la Marea Unire. Marile publicaţii de modă Vogue şi British GQ au prezentat ideea românului, care s-a folosit inclusiv de imaginea lui Brâncuși pentru a creea imprimeuri. 

Colecţia de toamnă/iarnă 2018 pentru bărbaţi a designerului român are ca motiv central, anul Centenarului României. Modelele care prezintă hainele sunt fotografiate într-o casă cu podea de lemn şi pereţii crăpaţi, alături de steagul României, un tablou cu Mihai Viteazul, o icoană cu Sfântul Andrei și alte elemente care ar trebui să reprezinte simboluri ale României. Imprimeurile cu chipuri ale unor personalități naționale, precum Ion Luca Caragiale sau Constantin Brâncuşi sunt de asemenea prezente.

Inedită și poate chiar contestată, colecția a ajuns în paginile unor publicații de modă foarte importante, cum ar fi Vogue sau GQ.

„Colecţia «#REZIST (în) România 100» se doreşte un îndemn la unitatea românilor în anul centenar, a românului înfipt în pământul şi tradiţia strămoşească milenară de la dobândirea luminii sfinte adusă de Sf. Apostol Andrei, care se regăseşte în decorul colecţiei alături de Mihai Viteazul, primul unificator al pamânturilor tuturor românilor! Este un îndemn la adevăr, bunătate şi frumos, la puritatea, inocenţă prin bun simţ deoarece, odată pierdute nu se mai pot întoarce” sunt cuvintele designerului român.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax