Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Colegiul Economic din Alba Iulia pregătește viitori masterchefi. Patru elevi, premiați la concursul interjudețean ”Meseria brățară de aur”

Publicat

IMGP3877 Două premii au fost câștigate de elevii Colegiului Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia la Concursul Interjudețean ”Meseria brățară de aur” desfășurat la Cluj Napoca.

La secțiunea ”Tradiții culinare”, elevele din clasa a X-a F, Ana Maria Pripon și Eliza Bozac, au cucerit juriul cu preparatele lor: Ciorbă de ciuperci pleurotus și cu Risotto cu ficăței de pasăre, aducând acasă un meritat și muncit premiu III.

La clasa a XI-a, competiția a constat în pregătirea unui preparat cu specific italian. Bogdan Degan și Amalia Dragomir, coordonați tot de prof. Elena Onea, au reușit să încânte privirea și papilele gustative ale juriului cu spaghetele Carbonara, obținând premiul al II-lea.

Bogdan Degan nu este la prima participare la un concurs de acest fel. Tot el a reprezentat și anul trecut colegiul albaiulian la ediția anterioară, dar și la o competiție în Italia.

Juriul nu a fost dur precum cel de la televizor, dar nu i-a scutit pe elevi de întrebări care urmăreau detaliile felului în care aceștia au pregătit mâncarea.

Attila Urogdi Csaba – maestru bucătar de zece ani, cu o experienţă de peste douăzeci de ani în bucătărie, a acordat puncte atât pentru aspectul preparatului cât și gustul acestuia.

Cea de-a cincea ediție a concursului a fost organizată weekendul trecut de către Colegiul Economic Iulian Pop din Cluj Napoca și a reunit participanți din mai multe județe din regiunea Centru. Grupul ţintă este format din elevi de la clasele cu specializarea „Tehnician în hotelărie” , „Tehnician în turism” „Tehnician în gastronomie” și ”Organizator banqueting”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax