Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Colegiul „HCC” Abrud și Școala „Mihai Eminescu” Alba Iulia au câștigat concursul „Sanitarii Pricepuți 2013”

Publicat

Liceul cu Program Spotiv din Alba Iulia a fost gazda etapei județene a concursului „Sanitarii Pricepuți” ediția 2013. Întrecerea a adus la start 12 echipe, formate din elevi de liceu și de gimnaziu.  Competiția a fost câștigată de Colegiul „Horea, Cloșca și Crișan” Abrub la întrecerea pe licee, în vreme ce în funtea clasamentului la concursul între școlile gimnaziale s-a situat Școala „Mihai Eminescu”.

Echipele participante au fost formate din câte șase elevi, care au fost supuși la două teste pentru a obține un loc pe podium. Prima proba a evaluat cunoștințele teoretice ale tinerilor. Aceștia au fost nevoiți să răspundă cărect la 10 întrebări în timp de 15 minute. Proba practică a fost „cireașa de pe tort”. Voluntarii de la Crucea Roșie România Filiala Alba au jucat rolul victimelor, ba mai mult aceștia au fost machiați de colegii lor făcând ca rănile să arate  foarte apoape de realitate.

„Copii s-au descurcat foarte foarte bine, suntem foarte mulțumiți de evoluția lor și de la an la an se văd îmbunătățiri și se vede o implicae tot mai bună din partea elevilor, dar și a cadrelor didactie”, a declarat Adrian Dușa, directorul Crucea Roșie Romînia, filiala Alba.

Juriul competiției a fost format din patru medici, un asistent, dar și câte un reprezentant al instituțiilor partenere

Iată clasamentul după cele două probe de concurs: La categoria liceu: Locul 1 : Colegiul „Horea, Cloșca și Crișan”Abrud; locul 2:Colegiul „Titu Maiorescu” Aiud; locul 3 Colegiul „Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia.

În întrecerea școlilor gimnaziale locul 1 a fost ocupat de Școala „Mihai Eminescu” din Alba Iulia, locul secund a fost obținut de Colegiul „IM Clain” Blaj, în vreme ce ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Școala „Lucian Blaga” Ocna Mureș.

La festivitatea de premiere au luat parte președintele CJ Alb, Ion Dumitrel și Sorin Bumb administratorul public al Consiliului Județean Alba. Participanții au primit câte o plăsuță cu produse igienico-sanitare, în vreme ce toate școlile participante la acest proiect (peste 40 la număr) vor primi câte o trusă de prim-ajutor.

În perioada  7-12 iulie, câștigătoarea concursului la nivelul școlilor gimnaziale va reprezenta județul Alba la faza naționala, eveniment ce va avea loc la Poiana Pinului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax