Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Colegiul Medicilor Alba are „casă” nouă. Clădirea a fost în patrimoniul CJ Alba

Publicat

Colegiul Medicilor din Alba şi-a inaugurat, vineri, noul sediu, unde membrii îşi vor putea desfăşura activitatea. Clădirea se află pe strada Lucian Blaga, nr. 8 din Alba Iulia şi a făcut parte din patrimoniul Consiliului Judeţean Alba. Lucrările de reabilitare la acest imobil au început în primăvara anului 2012, atât în exterior cât şi în interior, iar toată investiţia a fost realizată din resursele proprii ale Colegiului Medicilor Alba.

Până în prezent, instituţia nu avea un sediu anume, iar şedinţele se ţineau într-un spaţiu din cadrul clădirii Direcţiei de Sănătate Publică şi a fost oferit de către medicul Mircea Ludoşan, în perioada când acesta era la conducerea instituţiei. Colegiul Medicilor Alba a fost înfiinţat în anul 1997 și are 658 de membri. În 2011 au avut loc ultimele alegeri, astfel că în momentul de faţă biroul executiv este format din preşedintele Colegiului Medicilor Alba, Gheorghe Vieru, vicepreşedinţii Dan Crainic, George Haber şi Simona Străjan Radu și secretar Maria Olteanu.

La inaugurarea noului sediu au participat preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Florin Roman, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, chestor principal Nicolae Căbulea, şef Unitatea de Primiri-Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba – Aurel Crişan, comitetul director al Spitalului Judeţean Alba format din managerul unităţii medicale, Nicoleta Coşarcă, directorul financiar-contabil, Simona Diana Mârza şi directorul de îngrijiri Maria Cornelia Oneţiu , medici de familie, membrii Colegiului Medicilor Alba, dar și preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Alba, Gheorghe Mureşan.

La parterul noului sediu este secretariatul Colegiului Medicilor Alba şi tot acolo preşedintele Gheorge Vieru a anunţat că îşi propune deschiderea uni club pentru medicii pensionari, care vor avea ocazia să desfăşoare diferite activităţi. La etajul, imobilul găzduieşte o sală de conferinţe, biroul preşedintelui executiv şi al comisiei de disciplină. Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba a donat Colegiului Medicilor Alba şi două tablouri, care au fost deja puse la loc de cinste în cadrul sălii de conferinţe şi a comisiei de discipline.

„Finanţarea Colegiului Medicilor este strict din cotizaţii, o cotizaţie modică. De-a lungul anilor, am avut grijă să agonisim banii, tocmai în ideea de a avea un spaţiu, dar banii erau totuşi puţini pentru a clădi ceva, a construi ceva, a cumpăra ceva”, a declarat preşedintele Colegiului Medicilor Alba, Gheorghe Vieru.

În cadrul evenimentului, Gheorghe Vieru i-a acordat preşedintelui CJ Alba, Ion Dumitrel, o diplomă cu titlul de „mamoş şef”, pentru contribuţia în ceea ce priveşte transmiterea noului sediu. Astfel, i-a fost acordată libera practică în vederea asistării „naşterii” altor instituţii. Ion Dumitrel le-a urat succes medicilor în continuare şi le-a mulţumit pentru că şi-au dedicat timpul pentru sănătatea comunităţii albaiuliene.

În ceea ce priveşte codul deontologic al Colegiului Medicilor, întreaga activitate profesională a medicului este dedicată exclusiv apărării vieţii, sănătăţii şi integrităţii fizice şi psihice a fiinţei umane. Actul profesional şi întreaga activitate a medicului se va exercita, respectiv desfăşura, fără niciun fel de discriminare inclusiv în ceea ce priveşte starea de sănătate sau şansele de vindecare. În toate deciziile cu caracter medical, medicul va trebui să se asigure că interesul şi binele fiinţei umane prevalează interesului societăţii ori al ştiinţei.

Medicul are obligaţia profesională şi legală să se îngrijească de respectarea regulilor de igienă şi de profilaxie. În acest scop, ori de câte ori are ocazia şi este cazul, el va semnala persoanelor respective responsabilitatea ce le revine acestora faţă de ei înşişi, dar şi faţă de comunitate şi colectivitate. Medicul are obligaţia morală de a aduce la cunoştinţă organelor competente orice situaţie de care află şi care reprezintă un pericol pentru sănătatea publică.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax