Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Concursul Național „Cultură și civilizație în România”

Publicat

DSCN9306În perioada 27-30 mai, la Suceava, s-a desfășurat etapa națională a Concursul Național „Cultură și civilizație în România”. Și în acest an, echipajul colegiului militar albaiulian constituit din elev plt. Aurora Pavel, elev cap. Raul-Sebastian Traica și elev frt. Sorin-Ionuț Avram, au reprezentat județul Alba la faza națională.

Concursul a constat într-o probă teoretică, prezentarea portofoliului şi a proiectului de conservare a tradiţiilor şi obiceiurilor studiate şi o probă practică. La proba teoretică a fost prezentată lucrarea „Cut, file de monografie” având ca subiect istoria localității Cut, portul popular, tradițiile și obiceiurile păstrate cu sfințenie pe aceste meleaguri. Apoi, prin proiectul de conservare s-a urmărit promovarea pe plan național și internațional a tradițiilor locale și dezvoltarea turismului în zonă. La proba practică elevii militari au prezentat o scenetă inspirată din istoria și tradițiile comunei Cut, reușind să prezinte, într-un mod original, elemente de istorie locală, date despre personalitățile comunei, obiceiurile specifice, portul popular. Toate au fost susținute folosind particularitățile de limbaj ale cutenilor. Prestația elevilor în uniformă a fost aplaudată la scenă deschisă de către spectatori, dar și de către juriul care a acordat echipajului militar 97,5 puncte.

Pentru Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” acesta este cel de-al treilea Premiu I obținut la faza națională a acestui concurs. Coordonați de către profesoare Paraschiva Farcas și Simina Dura, elevii în uniformă dovedesc interes și preocupare pentru păstrarea tradițiilor locale și promovarea lor ori de câte ori apare prilejul. Tradițiile și obiceiurile județului Alba au fost prezentate atât peste hotarele județului, la diferite concursuri și proiecte naționale, cât și peste hotarele României, în cadrul proiectelor școlare Comenius derulate în ultimii ani. Elevii colegiului militar albaiulian au devenit ambasadori ai tradițiilor populare românești.

DSCN9716Elevii și cadrele didactice au fost premiați, cu ocazia Zile de 1 Iunie, de către edilul municipiului Alba Iulia.

Pentru tot ceea ce faci, în fiecare zi, la școală și în afara ei. Alba Iulia este mândră de tine, îți mulțumește și îți oferă prezenta diplomă pentru rezultate excepționale la învățătură. Pentru că ești un model atât în școală, cât și pentru generația ta, avem nevoie de oameni ca tine, pentru că doar așa putem avea viitorul pe care ni-l dorim”, scrie pe diplomele acordate elevilor olimpici.

Printre cei 65 de elevi și cadre didactice care au fost premiați de municipalitate s-au numărat și elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul”, astfel:

– eleva caporal Alexandra Maier (premiul III la olimpiada de limba spaniolă),

– elevul fruntaș Laurențiu Lungu (mențiune la limba italiană),

– eleva fruntaș Iuliana Țurcă (mențiune la limba franceză, sub îndrumarea profesoarei Lucia Lupu),

– eleva caporal Grecu Teodora (mențiune de onoare disciplina fizică, sub îndrumarea profesoarei Dorina Filipescu),

– eleva caporal Ioana Argatu ( premiul III la religie),

– elevul fruntaș Cristian Faur (mențiune la religie),

– profesorul Ioan Nistor.

Alături de olimpici au fost premiați elevii și cadrele didactice ce au obținut premiu I la concursul național „Cultură și civilizație în România”:

– eleva plutonier Aurora Pavel,

– elevul caporal Raul-Sebastian Traica,

– elevul fruntaș Sorin-Ionuț Avram,

– profesor Paraschiva Fărcaș,

– profesor Simina Dura.

Festivitatea a avut loc la Muzeul Principia din Piața Cetății, miercuri 1 Iunie.

Citește și FOTO: Peste 60 de elevi şi profesori din ALBA IULIA, cu rezultate la olimpiadele naţionale din acest an, PREMIAŢI de Primărie. LISTA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax