Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Colindele tradiţionale româneşti, promovate de elevi ai Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, în pragul Sărbătorilor de Iarnă

Publicat

DSCN2700În pragul sărbătorilor de iarnă, odată cu Naşterea Domnului şi cu vestirea zorilor Noului An, elevii Colegiului Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” din Alba Iulia duc colindele tradiţionale în casele şi sufletele semenilor lor.

Marţi 20 decembrie, de la ora 17.00 colindătorii în uniformă vor vizita Centrul de plasament bătrâni din Teiuş. Ziua de miercuri este dedicată copiilor orfani din cadrul Aşezământului Social ,,Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia, unde micuţii vor primi dulciuri şi fructe şi vor asculta colindele oaspeţilor. Activitatea a fost iniţiată şi organizată de către Consiliul elevilor colegiului. Apoi, de la ora 14.00 va avea loc tradiţionalul Spectacol de colinde susţinut pentru întregul personal al colegiului.

“Fiecare elev va lua cu el acasă, alături de roadele muncii din acest an şi mulţumirea gestului de suflet, a bucuriei adusă celorlalţi, a îndeplinirii misiunii de creştin, într-o revărsare de dar şi har.

Colindul, însoţit de frumuseţea gestului şi a omeniei aduc pe feţele gazdelor emoţii şi zâmbete. Bunătatea este calea de a ne simţi utili, de ajutor şi ucenici ai Celui care s-a născut în ieslea modestiei. Emoţiile și trăirile acestor momente specifice sărbătorilor sunt împărtăşite, iar gesturile de suflet și solidaritatea exemplară îi uneşte pe toți într-o comunitate a bucuriei. Dar din dar se face rai!”, transmit reprezentanţii Colegiului.

colind clujÎncă de duminică, elevi ai colegiului au plecat la colindat.

Un grup de 13 elevi din Colegiul Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia, însoţiţi de către pr. profesor Ionuţ Şopterean au trecut pe la Mănăstirea Dumbrava, în drum spre Cluj-Napoca, unde au participat la cea de a XXII-a ediţie a Festivalului Naţional ,,Colind Iancului”, organizat de către Societatea Cultural-Patriotică ,,Avram Iancu” din România. Acolo, alături de alte cete de colindători, elevii colegiului au susţinut un recital frumos de colinde, răsplătit cu diplomă şi trofeul festivalului pentru autenticitatea şi promovarea colindei tradiţionale româneşti.

De la Cluj-Napoca, au ajuns la Bistriţa, unde au participat spectacolul de colinde în cadrul Festivalului de Datini şi Tradiţii Populare ,,Rădăcinile Eternităţii”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax