Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Colocviile culturii maghiare la Aiud. Expoziţie de fotografie, concert de pian şi prezentare de carte la Centrul Cultural „Liviu Rebreanu”

Publicat

Prima ediție din 2014 a colocviilor culturii maghiare din Transilvania a avut loc vineri, la Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud. Toți cei prezenți la eveniment au avut ocazia să se delecteze cu proiecții de film, expoziție de fotografie, recital de pian, prezentare de carte și colocvii.

Evenimentul „Colocviile Culturii Maghiare” desfășurat vineri la Aiud a debutat cu prezentarea portretelor literare ale scriitorilor Aprily Lajos și Csavossy Gyorgy, făcute de prof. Jozsa Miklos și poetul Ioan Hădărig.

A urmat mai apoi prezentarea Asociației „Dr. Szasz Pal”, a Centrului de Cultură al Comunității Maghiare, susţinută de Kováts Krisztián și Kerekes Hajnal. Și albumul „Serile Aprily – 10 ani de activitate” a fost adus în atenția publicului prezent la eveniment, alături de cartea „O istorie a maghiarilor” de Ferenc Páll Szabó (coord.), Sándor Pócsai, Ciprian Rad, Éva-Andrea Váradi și László Wellmann, despre care a vorbit Szabó Csaba.

Nu a lipsit nici expoziția de fotografie semnată Zoltan Balog și intitulată „Aprily Lajos, poeme vizuale ilustrate”, alături de proiecția de film „Înmormântarea Fărșangului”, obicei popular maghiar din zona Rimetea.

Evenimentul s-a încheiat cu un recital de pian, susţinut de Roland Kepeczi, elev al Cercului de Pian al Centrului Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud.

Organizarea colocviilor culturii maghiare a purtat marca Centrului Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud, Fundației „InterArt” Aiud, Primăriei și Consiliului Local Aiud.

FOTO: Andrei BAKO și  Laszlo HORVATH

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax