Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Comemorare a Holocaustului, la Colegiul Economic din Alba Iulia. Elevii au participat la dezbateri

Publicat

colegiul economic

Ziua de 9 octombrie a fost marcată prin activități desfăşurate la Colegiul Economic din Alba Iulia, menite să trezească umanitatea și conștiința elevilor.

Marţi, de la ora 9.00, prof. Adrian Simion și Lavinia Dobra au organizat, în Centrul de Documentare și Informare, o serie de prezentări și dezbateri despre Holocaust, pornind de la date și evenimente istorice reprezentative pentru tema propusă și până la discutarea unor cărți a căror acțiune s-a derulat în perioada celui de-al doilea război mondial și ai căror protagoniști au fost evrei.

Elevii au citit trei cărți de ficțiune istorică – ”Băiatul cu pijamale în dungi” de John Boyne, ”Hoțul de cărți” de Markus Zusak  și ”Jurnalul Annei Frank” -, pe care mai apoi le-au prezentat și discutat. Au fost vizionate trailerele pentru ecranizările cărților și s-a concluzionat că atât cărțile cât și filmele merită citite și văzute, ele având un puternic impact emoțional în rândul tinerilor, spun reprezentanţii Colegiului.

Prof. Adrian Simion le-a vorbit elevilor despre ce a însemnat Holocaustul românesc și despre mărturii ale acestuia, urmând ca în viitor să fie organizată o vizită în Sighetu Marmației, la Casa-Memorială Elie Wiesel. Supravieţuitor al Holocaustului şi laureat al premiului Nobel pentru Pace, Wiesel s-a născut în oraşul Sighet și a devenit cunoscut pentru impresionanta carte „Noapte”, unde a descris întreaga experienţă din lagărele de concentrare naziste de la finalul celui de-al doilea război mondial.

Elevii, asistați de profesorii coordonatori Adrian Simion și Lavinia Dobra, au conștientizat cât sunt de importante valorile ordin moral şi etic, pe care o societate democratică trebuie să se bazeze, anume pe adevăr, toleranţă reciprocă și umanitate.

Ziua Națională de Comemorare a Holocaustului este un eveniment național marcat pe 9 octombrie în România, dedicat comemorării victimelor Holocaustului și, în special, rolului României în acest episod al istoriei.

Data de 9 octombrie a fost aleasă deoarece în această zi, în 1941, a început deportarea evreilor din Bucovina în Transnistria. Bucovina revenise sub administrația României conduse de Ion Antonescu în luna iunie a aceluiași an. Prima Zi Națională de Comemorare a Holocaustului a fost ținută în 2004.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax