Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Comemorarea eroilor Horea, Cloșca și Crișan, la Mănăstirea Râmeţ. Eveniment organizat de Societatea Cultural-Patriotică ”Avram Iancu”

Publicat

20160228_121354 Martirii Horea, Cloșca și Crișan au fost comemorați duminică, la Mănăstirea Râmeț, în cadrul unei slujbe de parastas, inițiativă a Filialei Alba Iulia a Societății Cultural Patriotice ”Avram Iancu”. La slujbă au participat în jur de 50 de persoane de la mai multe asociații din țară.

„Duminică, 28 februarie s-au împlinit 231 ani de la frângerea cu roata a trupurilor lui Horea și Cloșca pe Dealul Furcilor din Alba Iulia, după ce anterior Crișan s-a spânzurat în închisoare.

Conducătorii răscoalei iobagilor din Transilvania au fost comemorați printr-un parastas organizat la Mănăstirea Râmeț de filiala Alba Iulia a Societății Cultural Patriotice ”Avram Iancu”, transmit reprezentanţii asociaţiei.

Potrivit acestora, la evenimentul de anul acesta au participat circa 50 persoane, membri ai Societății „Avram Iancu” din Alba Iulia, Aiud, Teiuș, Cluj Napoca, Câmpia Turzii, dar și din Brăila, inclusiv președintele asociaţiei, Victor Bercea.

La slujba religioasă susținută de preoții mănăstirii, alături de Horea, Cloșca și Crișan au fost pomeniți și Crăișorul Munților – Avram Iancu și Ioan Teodor Stan, primul președinte al Societății Cultural Patriotice ”Avram Iancu”.

„Organizatorii au pregătit pentru eveniment un platou cu colivă, care a fost împărțită participanților, precum și colăcei și câte un pahar cu vin”, au mai transmis aceștia.

VEZI ȘI: S-au împlinit 231 de ani de la martiriul lui Horea, Cloşca şi Crişan. Tragica poveste a ţăranilor iobagi din Apuseni

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax