Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Competiție de powerlifting la Penitenciarul Aiud. Deținuții au ridicat greutăți de până la 240 de kilograme

Publicat

DSCN2607 Sâmbătă, în Penitenciarul Aiud s-a desfăşurat ediţia a VI-a a Competiţiei de powerlifting adresată persoanelor private de libertate. Rezultatele obţinute au rivalizat, pe alocuri, cu cele dintr-o competiţie oficială, nu de puţine ori bara de concurs fiind încărcată cu greutăţi ce atingeau 180, 200 sau chiar 240 de kilograme.

Powerlifting-ul este considerat cel mai reprezentativ sport de forţă constând în trei probe: genuflexiuni, „împins din culcat” şi „îndreptări”. Evenimentul la care au participat 22 de deţinuţi s-a derulat pe parcursul a mai mult de 7 ore şi a beneficiat de suportul tehnic şi logistic al Federaţiei Române de Powerlifting care are sediul în Alba Iulia.

 

DSCN2569 Practicarea activităţilor sportive de către deţinuţi contribuie la dezvoltarea de atitudini şi aptitudini pro-sociale, precum: respectarea regulilor şi a adversarului, îmbunătăţirea abilităţilor de comunicare şi relaţionare, dezvoltarea capacităţii de a lua decizii responsabile, având în acelaşi timp marele avantaj că persoanele private de libertate au  intrinsec motivaţia necesară de a participa.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax