Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO Comunicat RER Vest – RETIM: Monitorizare puncte de colectare a deșeurilor situate în Alba Iulia

Publicat

Asocierea RER Vest – RETIM, operatorul care va prelua în perioada imediat următoare serviciul de colectare și transport al deșeurilor municipale din Zona 1 a județului Alba, efectuează constant monitorizări ale situației actuale la punctele de colectare din marile orașe.

În vederea pregătirii și asigurării unui serviciu de calitate, Asocierea RER Vest-RETIM monitorizează situația punctelor de colectare a deșeurilor din Zona 1 Alba. La o verificare pe teren în Alba Iulia, realizată în cursul săptămânii trecute în zilele de 16, 17 și 18 noiembrie, au fost găsite suficiente locuri în care situațiile nu sunt conforme.

Situațiile identificate sunt deplorabile.

Iată fotografii de la câteva puncte de colectare de la blocuri realizate la diverse ore din zi.

Principalele neconformotăți constatate:

  • Deșeurile sunt colectate amestecat (nu se face colectare separată)
  • Număr insuficient de containere
  • Deșeuri depuse de agenți economici – ambalaje mari, cutii , lădițe etc. Agenții economici trebuie să depună deșeurile la containere dedicate lor și nu la punctele de colectare dedicate populației.
  • Deșeuri vegetale – frunze, crengi depozitate în sau lângă containere
  • Deșeuri voluminoase– canapele, saltele și alte obiecte voluminoase
  • Deșeuri din construcții și amenajări
  • Ambalaje voluminoase abandondate lângă containere (nestrivite, nepliate).

În zilele următoare va fi continuată monitorizarea situației la punctele de colectare din zonele de blocuri, urmând a informa Primăria Alba Iulia și ADI Salubris Alba despre situațiile constatate.

Odată cu schimbarea operatorului de salubrizare, în zonele de blocuri sunt înlocuite și containerele de colectare a deșeurilor. Din data de 11 noiembrie, Asocierea RER Vest-RETIM a început dotarea cu containere negre dedicate deșeurilor reziduale și biodegradabile. În ceea ce privește containerele dedicate colectării deșeurilor reciclabile, acestea au început să fie preluate treptat din data de 18 noiembrie de la Consiliul Județean Alba și sunt amplasate ritmic la punctele de colectare, începând cu data de 18 noiembrie până la data de 25 noiembrie.

Se vor înlocui progresiv containerele actuale, toate punctele de colectare de la blocuri urmând a fi dotate cu cel puțin un container de capacitate de 1100 litri de următoarele tipuri:

NEGRU – pentru deșeuri reziduale și biodegradabile
GALBEN – pentru deșeuri reciclabile din plastic și metal
ALBASTRU – pentru deșeuri reciclabile din hârtie și carton
VERDE – pentru ambalaje din sticlă

Programul de dotare cu toata containerele urmează a fi finalizat în data de 25 noiembrie.

Asocierea RER Vest-RETIM va continua să informeze atât cetățenii, cât și instituțiile publice despre starea colectării până la data preluării efective a serviciului.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate

EVENIMENT

Suplimentarea numărului de locuri la rezidențiat pentru Medicina de familie, solicitată de Colegiul Medicilor

Publicat

Colegiul Medicilor din România (CMR) a solicitat suplimentarea numărului de locuri la rezidențiat pentru specializarea Medicină de familie. Potrivit CMR, acest lucru este necesar pentru că în următorii 5 ani aproximativ 3.000 de medici de familie vor atinge vârsta de pensionare. 

„Colegiul Medicilor din România atrage atenția că anul acesta au fost scoase la rezidențiat doar 321 de locuri pentru medicina de familie, dar că acest număr este insuficient având în vedere datele ce arată necesarul efectiv pentru medicina de familie la nivel național”, arată reprezentanții CMR.

Aceștia precizează că în următorii 5 ani aproximativ 3.000 de medici de familie vor atinge vârsta de pensionare.

„Este extrem de important să se identifice și să se pună în practică rapid soluții pentru acoperirirea deficitului de medici implicați în asistența medicală primară. Sunt previzionări că în România vor exista unele dintre cele mai mari deficite în resursa umană implicată în acordarea asistenței medicale primare la nivel european.

Această situație pe care nimeni nu și-o dorește va reduce accesul pacienților la asistența medicală de prim contact, cu impact ulterior inclusiv pe creșterea costurilor aferente sistemului de sănătate, dar și o presiune în plus pe celelalte specialități medicale”, a declarat Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România.

Reprezentanții CMR mai spun că pentru a preîntâmpina o acutizare a lipsei de medici, mai ales în specialitățile deficitare, trebuie realizată o analiză riguroasă a necesarului pe fiecare specialitate și suplimentarea locurilor la rezidențiat în special pentru medicina de familie.

sursa: mediafax.ro

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

INCENDIU în comuna Ponor. Focul a cuprins o locuință din satul După Deal. Pompierii intervin cu o autospecială

Publicat

Un incendiu a izbucnit sâmbătă după-amiaza, în jurul orei 15:00, în satul După Deal, comuna Ponor. Din primele informații, focul a cuprins interiorul unei locuințe. 

Potrivit ISU Alba, Detașamentul de pompieri Aiud intervine pentru localizarea și stingerea unui incendiu în satul După Deal, comuna Ponor.

Din informațiile preliminare ar fi vorba despre un incendiu izbucnit în interiorul unei locuințe.

Pompierii intervin cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim ajutor.

Misiunea este în dinamică, revenim cu detalii.

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, vine luni în România. Cu cine se întâlnește

Publicat

Secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, va ajunge în România luni şi are programate întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, cu premierul Nicolae Ciucă şi cu ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a informat NATO.

Potrivit unui comunicat transmis presei, înaltul oficial va susţine o conferinţă de presă comună cu preşedintele României (în jurul orei 17,00) şi va face declaraţii de presă alături de ministrul român al Afacerilor Externe (aproximativ ora 17,35).

În cursul zilei de marţi, conform sursei citate, Stoltenberg se va întâlni cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

Secretarul general NATO va fi prezent în România în perioada 28 – 30 noiembrie pentru a prezida reuniunea miniştrilor de Externe aliaţi, eveniment ce are loc marţi şi miercuri. De asemenea, în cursul zilei de marţi, Stoltenberg va participa la Aspen – GMF Bucharest Forum, unde va susţine un discurs.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Săptămâna actelor de bunătate”, la Grădinița cu Program Prelungit Step By Step nr. 12 din Alba Iulia

Publicat

Iubirea, bunătatea, respectul, credința și dărnicia sunt unele dintre cele mai importante valor care conduc la formarea viitorilor adulți responsabili, empatici și implicați în viața comunității. În acest sens, în săptămâna 21 – 25 noiembrie a fost inițiată acțiunea caritabilă „Săptămâna legumelor și fructelor donate”, în care au fost implicați preșcolarii și părinții acestora, precum și cadrele didactice din Grădinița cu Program Prelungit Step By Step Nr.12 Alba Iulia reprezentată de managerul Veronica Suciu.

„Este minunat când oamenii se unesc pentru a aduce bucurie și sprijin altor copii aflați în dificultate.

Micii voluntari au pregătit numeroase daruri constând în legume, fructe, dar și alimente necesare traiului zilnic pentru copiii de la Centrul de Zi „Izvorul Tămăduirii” din Oarda de Jos, coordonat de Pr. Duda Marcel.

 

Copiii din centru au fost invitați la grădinița noastră și au venit însoțiți de pedagog Sorina Păcurar, iar aici au avut parte de mai multe surprize: cântece, jocuri interactive, felicitări și cadouri dăruite cu mult drag de prietenii de la grădiniță.

Pe această cale, transmitem mulțumiri tuturor celor implicați în acțiunea noastră caritabilă”, a transmis prof. înv. preșcolar. Ioana Delia Cristea, responsabil imagine al GPP Step by Step Nr. 12 din Alba Iulia.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax