Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO : Concert de pricesne la Catedrala „Adormirii Maicii Domnului ” din Cugir. Cântece religioase interpretate de artiștii Centrului de Cultură „Augustin Bena”

Publicat

IMG_7288 Catedrala ortodoxă cu hramul „Adormirea Maicii Domnului ” din Cugir , a fost sâmbătă seara , timp de oră , gazda unui concert de pricesne și muzică religioasă cu temă specifică Sărbătoriilor Pascale. Concertul a fost organizat de către Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba și Consiliul Județean Alba cu sprijinul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia.

Au interpretat pricesne și cântece religioase îndrăgiții artiști din județul Alba : Roxana Reche , Cătălin Hașa , Maria Filimon , Dorina Narița , Floricica Moga.Lor alăturându-se cei trei tineri tenori : Bogdan Cornea , Emanuel Lazăr și Alexandru Grigoriță, componenți ai Grupului Coral al Seminarului Teologic ” „Sfântul Simion Ștefan” și al Facultății de Teologie Ortodoxa Alba Iulia.

A mai susținut în program recitaluri de pricesne interpreta de muzică populară din județul Alba , Leontina Fărcaș alături de grupul de copii „Muguri de tezaur ” , grup pe care marea artistă l-a înființat și pe care în conduce de nouă ani de zile în cadrul centrului de cultură din Alba Iulia.
Artiștii s-au bucurat de acompaniamentul Cvartetului de Coarde al Centrului Cultural Cultură „Augustin Bena” Alba Iulia, coordonați de către dirijorul și managerul Centrului de Cultură din orașul ” Marii Uniri” – Alexandru Pal.

„Am venit cu drag în faţa cugirenilor pentru a aduce pricesnele româneşti într-un concert minunat oferit celor care îşi deschid sufletele pentru a primi aceste cântări. Ne mai desparte doar o săptămână de Marele Praznic al Învierii Domnului şi ne dorim să arătăm tuturor celor care vin la concertele noastre cât de frumoase şi de curate sunt pricesnele tradiţionale româneşti. Este, am putea spune, darul nostru de suflet pentru toţi creştinii care în această perioadă a Postului Mare se pregătesc să primească vestea minunată a Învierii lui Iisus”- a declarat la finalul concertului managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Concertul de la Cugir face parte şi el dintr-un amplu turneu de pricesne pe care Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba şi Consiliul Judeţean Alba îl organizează în Postul Sfintelor Sărbători de Paşti în judeţele Alba, Sibiu şi Cluj, cu sprijinul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, Mitropoliei Ardealului şi Mitropoliei Clujului, Maramureşului şi Sălajului. În cadrul turneului au avut loc evenimente similare la Alba Iulia, Sibiu şi Blaj, Cluj –Napoca ,iar pe lângă cel de la Cugir concerte asemănătoare vor mai avea loc în două orașe Teiuș ( 9 aprilie) și Câmpeni ( 12 aprilie ).

La concert au onorat cu prezența preoții parohi : Mircea Giurgea (gazda conertului) , preot paroh Mircea Moșneag și preot paroh Adrian Cebotari ,directoarea Casei de Cultură a orașului Cugir – doamna Rodica Florea , ing. Aurel Voicu –președintele Asociației ” Pro Cugir „.

Sorin GIURCA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax