Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Concert „Mozart Rocks” la Alba Iulia. Experiment muzical interpretat cu chitări electrice

Publicat

Un eveniment muzical de excepţie s-a desfăşurat vineri, la Casa de Cultură a Sindicatelor, de la ora 18.30. Este vorba despre Concertul „Mozart Rocks”, la care accesul a fost gratuit.

Publicul prezent a apreciat spectacolul extraordinar, care a oferit o variantă inedită de interpretare a unor piese clasice, în acorduri de chitară electronică. Filarmonica de Stat „Transilvania” a acompaniat pe Dan Helciug, Ana Maria Teodorescu, Călin Grigoriu, Horea Crisovan, Remus Carteleanu, Robert Ursache, Florin Demea, Claudiu Ursache, Cosmin Lupu, Andrei Ilie, Tiberiu Soare.

Mozart Rocks reprezintă un „experiment muzical” iniţiat în 2006, prin care a fost oferită o interpretare originală, cu ajutorul chitarei electrice, a unor piese celebre ale marilor compozitori clasici, alături de orchestră simfonică. Chitarişti care au urcat pe scenă au fot Remus Marius Carteleanu şi George Pătrănoiu.

„Rămânând fidelă crezului său, acela de susţinere a actului artistic autentic, a virtuozităţii instrumentale, a bunului gust în muzică, indiferent de stil şi de vârstă, Societatea Filarmonică LYRA din Brăila promovează în prezent mai mulţi chitarişti români talentaţi, într-o dublă încercare: aceea de a atrage tânăra generaţie către marea muzică, folosind sonorităţile instrumentelor apropiate gusturilor lor muzicale şi aceea de a-i convinge pe cei mai conservatori că adevărata valoare transcede vârstele şi generaţiile”, a declarat iniţiatorul proiectului, Constantin Teodorescu.

„De o vreme încoace, asistăm însă la un fel de armistiţiu artistic, un fel de procedură de inventariere şi revizuire a valorilor, tot aşa cum, din când în când, oamenii scot la iveală vechi bijuterii, le şterg şi le dau luciu pentru ca mai apoi să le preţuiască purtându-le în zilele de sarbatoare, într-un context modern”, a fost motivaţia expusă sugestiv de acelaşi Constantin Teodorescu, care atrage interesul pentru acest gen de „reinventare” muzicală.

Primul concert „Mozart Rocks” a fost organizat în Brăila, pe 6 decembrie 2006, urmate de spectacole similare – „Beethoven Rocks” şi „Bizet Rocks”, apoi din nou „Mozart Rocks” în Bucureşti, în 2008. De atunci, a continuat seria adaptărilor pieselor clasice, pe ritmuri moderne, care „traduc” într-un mod original valorile recunoscute ale celor mai cunoscuţi compozitori.

[media id=456 width=320 height=240]

Vă prezentăm imagini de la evenimentul de vineri seara:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. mariusrusu

    duminică, 04.12.2011 at 15:11

    Au făcut un spectacol de zile mari și merită toate aplauzele pe care le-au primit!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax