Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO: Concurs de cultură generală în limbile engleză și franceză la Colegiul Militar din Alba Iulia, de Ziua Europeană a Limbilor

Publicat

Elevii claselor a XI-a de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au marcat Ziua Europeană a Limbilor, zi celebrată în fiecare an în data de 26 septembrie, printr-un concurs de cultură generală în limbile engleză și franceză.

Întrebările au acoperit mai multe domenii ale celor două state europene Anglia și Franța: istorie, geografie, cultură și civilizație, sport, elevii clasei a XI-a E, oferind cele mai multe răspunsuri corecte.

Potrivit reprezentanților colegiului militar albaiulian, activitatea didactică s-a desfășurat sub coordonarea profesoarelor de la catedra de limbi străine: Carmen Roman, Lucia Lupu, Cornelia Bratu, Alina Chiorean, Anca Haţegan și Ioana Lupșa, fiind una motivantă, implicându-i pe elevi în mod activ.

Ziua Europeană a Limbilor este sărbătorită începând cu anul 2001, la inițiativa Consiliului Europei. Evenimentul își propune să promoveze diversitatea lingvistică, să încurajeze învățarea limbilor străine și să sublinieze importanța limbilor în promovarea înțelegerii interculturale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate