Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Concursul de educaţie rutieră organizat de IPJ Alba la Şcoala „Avram Iancu”. Elevii Colegiului „Titu Maiorescu” Aiud vor reprezenta judeţul la faza naţională

Publicat

DSC_1209 Opt echipe de elevi au participat la etapa judeţeană a concursului „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă”, organizată de IPJ Alba, la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia. Judeţul Alba va fi reprezentat la etapa naţională a concursului „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă” de elevii Colegiului Naţional „Titu Maiorescu” din municipiul Aiud.

La prima secţiune, cea destinată elevilor de liceu, aceștia au susținut o probă teoretică, în vederea verificării cunoştinţelor în domeniul rutier, pe bază de chestionar şi o probă de arbitraj în vederea identificării abaterilor de la respectarea regulilor de circulaţie de către biciclişti, în parcul şcoală.

Ce-a dea doua secțiune, destinată elevilor de gimnaziu a constat în parcurgerea unui traseu de îndemânare cu bicicleta în poligon şi respectarea regulilor de circulaţie de către biciclişti, în parcul şcoală.

Elevii participanţi au fost instruiţi în prealabil de către ofiţerii de la poliția rutieră cu privire la regulile impuse de acest concurs. Totodată, polițiștii rutieri şi cei de la structura de prevenire și-au adus aportul la buna desfășurare a concursului prin jurizarea probelor şi supravegherea elevilor la proba chestionar.

Obiectivul acestui concurs, care se organizează an de an, atât la nivel judeţean cât şi naţional, este acela de a forma, în rândul elevilor, un comportament rutier responsabil, pe baza cunoaşterii regulilor de circulaţie, în vederea prevenirii accidentelor rutiere. Elevii au avut ocazia să-şi demonstreze cunoştinţele dobândite în ceea ce priveşte circulaţia rutieră precum şi îndemânarea în folosirea bicicletei în poligon.

Şi în acest an, participanţii la concurs au fost răsplătiţi cu diplome, medalii şi premii constând în biciclete, gadjeturi și articole sportive ce au fost oferite de Consiliul Judeţean Alba, partener tradiţional al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, în proiectele educative.

Pe primele locuri s-au situat elevii Colegiului Naţional „Titu Maiorescu” Aiud, ai Şcolii Gimnaziale „Axente Sever” Aiud, Liceului „Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieş și ai Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” Abrud.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax