Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Concursul „Plăcinta Toamnei” transformat într-un festin de bunătăți la Târgul ”Apulum Agraria”. Demonstrații de călărie

Publicat

IMG_1885 În ultima zi a Târgului Apulum Agraria, organizatorii au dorit să pună în practică atât creativitatea expozanților, cât și a vizitatorilor, în cadrul concursului „Plăcinta Toamnei”. Au fost înscrise 23 de prăjituri, tarte și tradiționalele pupuri pregătite după rețete tradiționale, și cu toate cele necesare din propriile gospodării. De la prăjitură cu nucă și miere, plăcintă cu pește, tartă cu zmeură, brânză dulce până la pupurile făcute la cuptor, concurenții și-au ornat preparatele cât ai frumos.

Au fost acordate trei premii, care au constat într-o mașină de tocat și mixere, și trei mențiuni. După mica degustare a plăcintelor și prăjiturilor, care au lăsat „gura apă” multor vizitatori, în spatele târgului, într-un loc special amenajat, copiii însoțiți de părinți și bunici au avut ocazia să vadă un număr de gimnastică pe cal oferit de membrii unui centru de călărie din Benic.

La Târgul Apulum Agraria de la Alba Iulia, toamna și-a făcut simțită prezența. Un număr de 23 de expozanți și vizitatori s-au înscris la „Plăcinta Toamnei”, concursul fiind o premieră pentru evenimentul din acest an. Concurenții au trebuit să prepare o plăcintă sau prăjitură, pe care cei trei jurați au punctat-0 în funcție de aspect și gust.

Concursul și-a propus să stimuleze creativitatea, ingeniozitatea și măiestria culinară a bucătarilor care au avut la dispoziție bogăția de fructe și legume de sezon. Și pentru că au fost făcute cu multă dragoste, după rețete tradționale și moștenite, concurenții au ales să folosească și produse din propria gospodărie.

În mijlocul târgului, vizitatorii au avut ocazia să vadă o combinație de culori, fruncte, legume, dar și alte ingrediente, mai exact un „festin” al toamnei cu plăcinte și tarte specifice anotimpului.

placinta toamna După ce au gustat atât plăcintele sărate, cât și cele dulci, jurații au decis că din cei 23 de concurenți, șase merită să fie premiați de organizatori. Astfel că locul I a fost obținut de Monica Leterna, care a preparat o plăcintă cu legume,  locul II de Claudia Crăciuneanu, iar locul III de Eugenia Cosma. Acestea au fost premiate cu aparate pe care le vor putea folosi în bucătărie, respectiv o mașină de tocat și două mixere.

Au fost acordate și trei mențiuni, prima fiind obținută de Voichița Gheorghe, urmată de un vizitator al târgului care a aflat de concurs din presă, și a venit  să participe cu o plăcintă  cu pește, Ciprian Dreghici, iar a treia mențiune i-a revenit lui Mircea Dragomir.

IMG_1999 Pentru cei mici pe lângă deliciul prăjiturilor pe care au avut ocazia să le guste, demonstrațiile pe cai ale celor de la Centrul de Călărie din Benic au picat ca o „mănușă”. Au putut vedea gimnastică pe cal făcută chiar de o fetiță, membră a clubului, care a demonstrat cât de prietenoși sunt caii și de asemenea să-i admire. Cei care și-au făcut curaj au și făcut o plimbare cu cele două exemplare ale centrului. Tariful unei ture fiind de 10 lei.

Mai jos puteți vedea cum arată bunătățile preparate pentru „Plăcinta Toamnei”, dar demonstrații ecvestre oferite de Centrul de Călărie Benic.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax