Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Concursul „Pro Natura 2012” a ajuns la final. Școlile plasate pe primele locuri au primit premii constând în echipamente de expediții


Publicat

Consiliul Județean Alba a găzduit miercuri expoziția ce a marcat închiderea concursului „Pro Natura 2012”. În cadrul acesteia, elevii școlilor participante în proiect și-au prezentat lucrările, studiile de cercetare și fotografiile realizate în cadrul expediției din acest an. Școlile plasate pe primele locuri au primit din partea CJ Alba premii constând în saci de dormit, corturi, busole și ale echipamente necesare în expediții.

„Proiectul Pro Natura se află la cea de a VI-a ediție și este o inițiativă a CJ Alba realizată în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Alba. Proiectul a cuprins activități complexe, respectiv un concurs desfășurat pe două secțiuni, pentru gimnaziu și licee. În cadrul acestuia, elevii și cadrele didactice au participat la nouă secțiuni: este vorba despre drumeții și excursii, ecologizări, plantări de puieți, întâlniri cu specialiștii, simpozioane, comunicări, organizarea unor spații expoziționale, realizarea unor manifestări culturale cu profil Pro Natura, realizarea unei reviste școlare cu profil de ecologizare și de expediție școlară. Acțiunea este una unică în țară. Un dintre cele mai bine punctate sesiuni este cea de expediție școlară în care 10 elevi conduși de un cadru didactic, desfășoară o expediție în munți de  minimum 7 zile în care dorm în corturi, își pregătesc singuri hrana și studiază o temă de cercetare pe care o înaintează juriului alături de jurnalul expediției. Astăzi s-a desfășurat vernisarea expoziției realizate de elevii școlilor clasate pe locurile I-III, o expoziție în care au prezentat lucrări, tematici de cercetare, studii de cercetare și imagini din acțiunile desfășurate”, au explicat reprezentanții CJ Alba.

Cu această ocazie au fost premiate cu diplome cele două școli care au primit mențiuni. Este vorba despre Școala Gimnazială Șona și Colegiul Național „Horea Cloșca și Crișan” din Alba Iulia. Pentru școlile premiate cu locurile 1-3 la cele două secțiuni, președintele CJ Alba a ținut să înmâneze personal premiile ce constau în echipamente necesare pentru desfășurarea unei expediții școlare respectiv, corturi, saci de dormit, rucsacuri, lanterne, busole și altele. Ion Dumitrel a înmânat și diplome de excelență pentru fiecare cadru didactic implicat în proiect, dar și diplome de premiere pe școlile respective.

În acest an, la secțiunea gimnaziu, locul a III a revenit Școlii „Singidava” din Cugir, locul II – Școala Gimnazială „Iuliu Maniu” din Vințu de Jos și locul I – Școala Gimnazială „Decebal” din Cricău. La secțiunea liceu, locul III a revenit Colegiului Tehnic „Apulum” din Alba Iulia, locul II – Liceul „Dr. Lazăr Chirilă” din Baia de Arieș și locul I – Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia.

Vă invităm să vizionați o galerie foto de la evenimente:

Foto: Vali CIONTEAȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Moment emoționant oferit de reprezentanta permanentă a Finlandei pe lângă UE. Ce a cântat de Ziua României, alături de soț

Publicat

Moment impresionant de Ziua Națională a României, oferit de reprezentantul permanent al Finlandei pe lângă Uniunea Europeană, ambasador Marja Rislakki, care a interpretat melodia „Ciobănaş cu trei sute de ori” şi a urat „La mulţi ani, România!” într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Naţionale, pe pagina de Facebook Romania in EU / România în UE.

„Cel mai bun lucru la sărbătoarea noastră sunt prietenii noştri! Un dar extrem de încântător primit de la reprezentanta permanentă din cadrul Reprezentanţei Permanente a Finlandei la UE, ambasador Marja Rislakki, cu ocazia #RONationalDay, care cu siguranţă va ajunge la inima oricărui român: Ciobănaş cu 300 de oi”, se arată în mesajul publicat marţi.

„O performanţă de excepţie a colegei mele, ambasadoarea Finlandei la UE, şi a soţului său! Multumesc Marja şi Pekka!, a scris ambasadorul Luminiţa Odobescu, Reprezentantul Permanent al României pe lângă Uniunea Europeană.

Într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Naţionale a României, Luminiţa Odobescu a amintit, „devotamentul, dârzenia şi încrederea în destinul României” al celor care „au făcut posibil acest moment unic” din istoria ţării.

„A o sărbători înseamnă, în primul rând, a aduce un omagiu celor care au făcut posibil acest moment unic în istoria noastră, prin devotamentul, dârzenia şi încrederea lor în destinul României. Şi înseamnă, totodată, propria noastră promisiune făcută viitorului, speranţei, fără de care nicio împlinire nu ar fi posibilă”, a transmis Reprezentantul Permanent al României pe lângă Uniunea Europeană.

Sursă: Stirile TVR

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO/VIDEO: Imaginile tristeții în Cetatea din Alba Iulia, de Ziua Națională. Orașul, pentru prima dată pustiu de 1 Decembrie

Publicat

Sub frigul pătrunzător, câțiva muncitori înghețați măturau de zor zona dintre Catedrala Încoronării și Monumentul Centenarului. Lângă ei, cineva făcea probe de microfon pentru un mic eveniment programat pe parcursul zilei. 

La ora 8 dimineața, Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia era, pentru prima dată din 1990 încoace, pustie de 1 Decembrie.

Citește și MESAJE de ZIUA ROMÂNIEI. Felicitări și urări de 1 Decembrie 2020

Mulțimile de oameni veniți din toate colțurile țării, soliile din regiunile istorice, steagurile tricolore și bucuria sărbătorii naționale sunt doar imagini ale anilor trecuți. Imaginile prezentului sunt imaginile tristeții unui oraș care trece prin epidemia de coronavirus, în cea mai importantă zi din an.

Comercianții aflați pe esplanada din zona statuii lui Mihai Viteazul pregătiseră deja vinul fiert și ceaiul fierbinte, dar în Piața Cetății nu era nimeni.

Alba Iulia, 1 Decembrie 2020

Un bărbat sosit la Alba Iulia cu gândul că îl va vedea pe președintele Iohannis, căuta pe cineva să îi facă o fotografie în ”Cetatea Marii Uniri” și a găsit cu greu o femeie care trecea prin zonă.

Un alt bărbat a venit doar pentru a hrăni porumbeii, care l-au înconjurat imediat. În total, trei oameni îndurând cele – 5 grade Celsius.

Autoritățile locale au votat în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru ridicarea carantinei instituite în oraș în ultimele 2 săptămâni, din cauza incidenței crescute a cazurilor de COVID.

Pe parcursul nopții însă, autoritățile centrale au întors decizia și au hotărât carantină pentru alte 7 zile.

Decizia a fost anunțată de dimineață, în jurul orei 6,00.

Pe parcursul zilei, autoritățile au pregătit un program, însă în contextul carantinei, este puțin probabil ca oamenii din oraș să poată participa, în condițiile în care vor putea ieși din casă doar cu declarație.

Citește și: Ziua Națională la Alba Iulia. PROGRAMUL OFICIAL din 1 DECEMBRIE 2020. Ceremonie militară în cadru restrâns, evenimente online

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO-COLAJ: 1 Decembrie 2016 – 2019, la Alba Iulia: Spectacol de artificii, ONLINE, de Ziua Națională a României

Publicat

Din cauza epidemiei de coronavirus, Ziua Națională a României din acest an a fost o sărbătoare atipică de 1 Decembrie, la Alba Iulia.

În orașul Marii Uniri sărbătoarea nu a fost cu fast, cum eram obișnuiți din anii precedenți.

Fără paradă militară, fără masă populară, fără concerte în Piața sau șanțurile Cetății și … fără focuri de artificii.

Mai mult, autoritățile au prelungit măsura carantinării municipiului pentru încă șapte zile. Astfel că toate evenimentele care au rămas în programul din acest au fost transmise online, pe rețelele de socializare.

Pentru că spectacolul de artificii cu care erau obșnuiți albaiulienii la finalul Zilei Naționale a fost anulat, am creat un colaj video cu spectacolele din anii precedenți, 2019, 2018, 2017 și 2016 pe care vă invităm să îl urmăriți.

La mulți ani români, la mulți ani România! 

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

„Bonus de pandemie” de 1.000 de euro, pentru angajaţii din Germania ai unei companii cu două fabrici în județul Alba

Publicat

Una dintre cele mai mari companii, cunoscute la nivel internaţional, care deţine două dintre fabrici în județul Alba, a anunţat că va acorda un „bonus de pandemie” de 1.000 de euro angajaţilor săi.

Producătorul auto Daimler AG va acorda angajaţilor germani „bonus de pandemie” de 1.000 de euro pentru a compensa costurile economice şi personale, cum ar fi obligativitatea purtării măştii şi lucrul de acasă, transmite Reuters.

„Din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19), 2020 a fost un an extrem de dificil. În timpul acestei perioade extraordinare, compania s-a putut întotdeauna baza pe flexibilitatea şi disponibilitatea forţei de muncă”, a afirmat directorul Departamentului de resurse umane al Daimler, Wilfried Porth.

Aproximativ 160.000 de angajaţi din Germania sunt eligibili pentru a beneficia de bonus, a anunţat marţi compania.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart.

În România, Daimler are două unităţi de producţie Star Transmision și Star Assembly, la Cugir şi la Sebeş.

sursa: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate