Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Concursul „Pro Natura 2012” a ajuns la final. Școlile plasate pe primele locuri au primit premii constând în echipamente de expediții

Publicat

Consiliul Județean Alba a găzduit miercuri expoziția ce a marcat închiderea concursului „Pro Natura 2012”. În cadrul acesteia, elevii școlilor participante în proiect și-au prezentat lucrările, studiile de cercetare și fotografiile realizate în cadrul expediției din acest an. Școlile plasate pe primele locuri au primit din partea CJ Alba premii constând în saci de dormit, corturi, busole și ale echipamente necesare în expediții.

„Proiectul Pro Natura se află la cea de a VI-a ediție și este o inițiativă a CJ Alba realizată în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Alba. Proiectul a cuprins activități complexe, respectiv un concurs desfășurat pe două secțiuni, pentru gimnaziu și licee. În cadrul acestuia, elevii și cadrele didactice au participat la nouă secțiuni: este vorba despre drumeții și excursii, ecologizări, plantări de puieți, întâlniri cu specialiștii, simpozioane, comunicări, organizarea unor spații expoziționale, realizarea unor manifestări culturale cu profil Pro Natura, realizarea unei reviste școlare cu profil de ecologizare și de expediție școlară. Acțiunea este una unică în țară. Un dintre cele mai bine punctate sesiuni este cea de expediție școlară în care 10 elevi conduși de un cadru didactic, desfășoară o expediție în munți de  minimum 7 zile în care dorm în corturi, își pregătesc singuri hrana și studiază o temă de cercetare pe care o înaintează juriului alături de jurnalul expediției. Astăzi s-a desfășurat vernisarea expoziției realizate de elevii școlilor clasate pe locurile I-III, o expoziție în care au prezentat lucrări, tematici de cercetare, studii de cercetare și imagini din acțiunile desfășurate”, au explicat reprezentanții CJ Alba.

Cu această ocazie au fost premiate cu diplome cele două școli care au primit mențiuni. Este vorba despre Școala Gimnazială Șona și Colegiul Național „Horea Cloșca și Crișan” din Alba Iulia. Pentru școlile premiate cu locurile 1-3 la cele două secțiuni, președintele CJ Alba a ținut să înmâneze personal premiile ce constau în echipamente necesare pentru desfășurarea unei expediții școlare respectiv, corturi, saci de dormit, rucsacuri, lanterne, busole și altele. Ion Dumitrel a înmânat și diplome de excelență pentru fiecare cadru didactic implicat în proiect, dar și diplome de premiere pe școlile respective.

În acest an, la secțiunea gimnaziu, locul a III a revenit Școlii „Singidava” din Cugir, locul II – Școala Gimnazială „Iuliu Maniu” din Vințu de Jos și locul I – Școala Gimnazială „Decebal” din Cricău. La secțiunea liceu, locul III a revenit Colegiului Tehnic „Apulum” din Alba Iulia, locul II – Liceul „Dr. Lazăr Chirilă” din Baia de Arieș și locul I – Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia.

Vă invităm să vizionați o galerie foto de la evenimente:

Foto: Vali CIONTEA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax