Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Concursuri de colaje şi educaţie rutieră pentru preşcolarii şi elevi din Alba

Publicat

politie

În perioada 5-7 iunie, activităţile organizate de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului s-au desfăşurat de Grădiniţa nr.2 din Aiud şi la Liceul cu Program Sportiv din Sebeş. La Aiud s-a desfăşurat concursul „Atenţie! Circul şi eu!”, iar la Sebeş s-a desfăşurat etapa judeţeană a concursului „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă”. Pe lângă rolul educativ, astfel de concursuri dezvoltă tinerilor spiritul de competiţie şi atitudinea de fair-play.

Miercuri, la Grădiniţa cu Program Normal nr. 2 din municipiul Aiud, gazda concursului de colaje intitulat „Atenţie! Circul şi eu!” , peste 250  de preşcolari din grupele mari de la toate grădiniţele din oraş şi-au prezentat creaţiile cu tematică rutieră, iar un juriu format din inspector de specialitate din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, poliţişti ai structurilor de rutieră şi prevenire, precum şi reprezentanţi ai CJ Alba i-au premiat pe cei mai talentaţi dintre participanţi. În final, toţi concurenţii au fost răsplătiţi pentru interesul manifestat şi implicarea în cunoaşterea regulilor de circulaţie rutieră destinate pietonilor.

Vineri, la Liceul cu Program Sportiv din municipiul Sebeş s-a desfășurat etapa judeţeană a concursului „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă”. La concurs au participat echipaje de la cinci unităţi de învăţământ gimnaziale şi liceale din judeţul Alba, iar competiţia a constat în trei probe, una teoretică (de cunoaştere a regulilor de circulaţie rutieră) şi două probe practice (de îndemânare în parcurgerea unui traseu cu bicicleta în poligon şi respectarea regulilor de circulaţie de către biciclişti, în parcul școală).

La secţiunea „liceu”, pe locul I s-au clasat elevii Colegiului Naţional „Titu Maiorescu” din Aiud, locul II a fost ocupat de echipajul de la Colegiul Naţional „Lucian Blaga” din Sebeş, iar locul III de cel de la Liceul Tehnologic Ciumbrud. La secţiunea „gimnaziu”, pe locul I s-au clasat elevii Colegiului Naţional „Lucian Blaga”,  Sebeş, locul II a fost ocupat de echipajul Colegiului Naţional „Titu Maiorescu” din Aiud, iar pe locul III s-au situat elevii de la Liceul Tehnologic Ciumbrud.

Premianţii au fost răsplătiți cu diplome, medalii şi premii oferite cu sprijinul CJ Alba, iar toţi participanţii au primit diplome. Premiile au fost înmânate câştigătorilor, de către președintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, adjunctul şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, comisar şef de poliţie Laurenţiu Crişan şi Adrian Bogdan, viceprimarul municipiului Sebeş.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax