Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

(FOTO) Conferință internațională la UAB: Distincție Doctor Honoris Causa, acordată rectorului universității din Ioannina, Grecia


Publicat

În cadrul celei de-a IV-a ediţii a Conferinţei internaţionale cu tema „Ingineria Mediului şi Dezvoltare Durabilă” a fost acordat titlul de Doctor Honoris Causa profesorului universitar doctor Triantafyllos Albanis, rectorul Universităţii din Ioannina, Grecia.  Conferinţa este organizată de Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia împreună cu Asociaţia Balcanică a Mediului din Grecia (B.E.N.A.) şi Institutul de Economie Naţională al Academiei Române, în perioada 23-25 mai.

La acest eveniment au participat rectorul Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Daniel Breaz, prorectorii Universităţii „1 Decembrie 1918” Moise Achim şi conf. univ. dr. Lucia Căbulea, preşedintele Asociaţiei Balcanice a Mediului din Grecia, Fokion Vosniakon, decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice Alba Iulia, prodecanul Facultăţii de Ştiinţe Economice Alba Iulia, Iulia Cenar, Diana Câmpan, purtător de cuvânt UAB, conf. univ. dr. Octavian Tătar.

Profesorul este o personalitate deosebită, a cărui activitate s-a axat pe studiul chimiei mediului, îmbinând într-un mod care îl onorează activitatea de cercetare cu cea didactică, ştiinţifică sau de organizare de evenimente ştiinţifice. Acesta s-a născut la data de 3 martie 1956, în Nea Malgara a Salonicului.

La vârsta de 23 ani a absolvit Universitatea Aristotel din Salonic (The Aristotelian University of Thessalonici), Facultatea de Chimie, domeniu cercetat în continuare, obţinând titlul de doctor în 1987 la Universitatea din Ioannina. În 1989 a finalizat studiile post-doctorale la Departamentul de Biochimie al Universităţii de Stat San Antonio Texas, Statele Unite ale Americii (State University of Texas at San Antonio), studii desăvârşite în urma câştigării unei burse.

A obţinut în 1990 cea de a doua bursă post-doctorală la Departementul de Fizica Pământului, la aceeaşi Universitate, dovedind preocuparea tot mai intensă pentru problematica ştiinţelor mediului, în special a efectelor toxice care pot apărea asupra mediului. Cariera de cercetător a fost continuată prin studiul aprofundat al Toxicologiei Mediului (Environmental Toxicology, PFT: Biomonitoring methods in environment), la Universitatea din Kupio, Finlanda, prin intermediul unei burse de cercetare finanţată de către Fundaţia Europeană pentru Ştiinţe – European Science Foundation (ESF) în 1995. Cariera didactică şi-a început-o în 1981 fiind asistent, lector, conferenţiar, iar din 2004 profesor universitar în cadrul Universităţii din Ioannina, Grecia.

Rectorul Universităţii din Ioannina, prof. univ. dr. Triantafyllos Albanis a mulţumit universităţii albaiuliene pentru titlul decernat şi pentru modul în care a fost primit. Acesta a mai propus şi o colaborare între universitatea din Ioannina şi Facultatea de Ştiinţe Economice, iar un pas al acestui parteneriat va fi făcut anul viitor, când studenţii de la ingineria mediului vor merge în laboratoarele de specialitate ale universităţii din Grecia.

Camelia TOMAȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Consilierii locali de la Teiuș și-au preluat oficial mandatele. Ceremonie de învestire, la Casa de cultură din oraș

Publicat

Consilierii locali care au câștigat mandate în urma alegerilor locale din septembrie, la Teiuș, au depus jurământul pentru instalarea oficială în funcție, în prezența primarului. Ceremonia s-a desfășurat la Casa de Cultură din oraș.

”Într-o atmosferă emoționantă, de mare încărcătură pentru toți cei prezenți la Casa de Cultură a orașului Teiuș, a avut loc ceremonia de depunere a jurământului pentru noii consilieri locali care au fost validați în primă fază, în această onorantă, dar și plină de responsabilități, funcție publică.

Succes tuturor, multă înțelepciune în susținerea proiectelor de dezvoltare a orașului nostru – un oraș în plină dezvoltare și cu mari ambiții!”, este mesajul primăriei.

Consilierii locali TEIUȘ (2020):

Ioan Achimescu – PSD

Bogdan Cristian Avram – PSD

Aurelian Stelian Banea – PNL

Aurel Breaz – PNL

Ovidiu-Dorin Coardoș – PSD

Cristian Crișan – AUR

Nicolae Ioan Florea – PSD

Marin Constantin Micu – PNL

Ilie Opruța – PSD

Romul Aurelian Oțel – PNL

Octavian-Mihai Rusu – PRO România

Valer-Cristian Sularea – PSD

Mihai Ungur – PSD

foto: Facebook – Primăria Teiuș

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Numărul de teste realizate în județul Alba a depășit 100.000, de la începutul epidemiei, la o populație de 374.000 de oameni

Publicat

Numărul de teste COVID, realizate în județul Alba, a depășit 100.000 de la începutul epidemiei. Mai precis, cifra raportată miercuri de reprezentanții DSP Alba ajunge la 100.162 de teste (peste 700 de teste în ultima zi). 

Directorul DSP, Alexandru Sinea, consideră că numărul de cazuri descoperite în Alba ține de numărul mare de teste realizate.

”De la început am dotat laboratorul cu aparatură de testare. Personalul a căpătat treptat experiență și dexteritate și acest lucru contează foarte mult. Am continuat cu dotarea laboratorului astfel că acum sunt funcționale 3 linii PCR complete și una la Spitalul Județean Alba” a spus Sinea.

Citește și cum se fac testele în județul: VIDEO-REPORTAJ ALBA24: Cum sunt prelucrate testele COVID în laboratorul DSP Alba. Imagini în premieră din spatele ușilor închise

În raport cu alte județe similare ca mărime, se poate trage concluzia că la noi, autoritățile fac eforturi pentru a testa cât mai multă lume.

În alte județe se testează însă extrem de puțin. Dâmbovița are spre exemplu aproximativ 20.000 de teste și un număr de persoane infectate de peste 5500 (față de aproximativ 4.400 în Alba, la un număr de peste 100.000 de teste).

Doar  puțin peste 10.000 de teste s-au făcut și la Giurgiu.

În Alba, testele se realizează pe 3 linii de testare (a patra în curs de achiziție la DSP) și pe o linie a Spitalului Județean Alba.

Potrivit Direcției Regionale de Statistică Alba, județul are peste 374.000 de locuitori.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Bebeluș de 4 luni, infectat cu Sars-Cov-2, a murit la spitalul din Sibiu. Băiețelul avea și alte afecțiuni grave

Publicat

O veste extrem de tristă în comunicarea oficială de miercuri, a Grupului de Comunicare Strategică: un băiețel de doar 4 luni, internat în spitalul din Sibiu, a murit în contextul în care era infectat cu Sars-Cov-2. 

Bebelușul avea și alte afecțiuni grave (comorbidități accentuate), iar infecția cu noul coronavirus i-a fost fatală.

5343 de cazuri noi de coronavirus au fost depistate în România în ultimele 24 de ore și au fost raportate 107 decese.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LISTA localităților din Alba din care provin persoanele confirmate cu COVID-19 în ultimele 24 de ore

Publicat

În ultimele 24 de ore, în județul Alba s-au înregistrat 146 de noi cazuri de COVID-19, potrivit datelor transmise miercuri, 28 octombrie, de DSP Alba.

Numărul total de îmbolnăviri de la începutul pandemiei a ajuns la 4.528, în județul Alba.

Lista localităților din care provin persoanele confirmate cu COVID-19

Abrud 1

Aiud 9

Alba Iulia 71

Berghin 2

Blaj 9

Ciugud 5

Cricău 2

Cugir 12

Daia Română 1

Focarul de la Spitalul Județean de Urgență 2

Galda de Jos 1

Ighiu 2

Ocna Mureș 5

Ocoliș 1

Sântimbru 1

Sebeș 13

Stremț 1

Teiuș 2

Unirea 1

Vințu de Jos 1

Anchete epidemiologice în desfășurare 4

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate