Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

(FOTO) Conferință internațională la UAB: Distincție Doctor Honoris Causa, acordată rectorului universității din Ioannina, Grecia

Publicat

În cadrul celei de-a IV-a ediţii a Conferinţei internaţionale cu tema „Ingineria Mediului şi Dezvoltare Durabilă” a fost acordat titlul de Doctor Honoris Causa profesorului universitar doctor Triantafyllos Albanis, rectorul Universităţii din Ioannina, Grecia.  Conferinţa este organizată de Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia împreună cu Asociaţia Balcanică a Mediului din Grecia (B.E.N.A.) şi Institutul de Economie Naţională al Academiei Române, în perioada 23-25 mai.

La acest eveniment au participat rectorul Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Daniel Breaz, prorectorii Universităţii „1 Decembrie 1918” Moise Achim şi conf. univ. dr. Lucia Căbulea, preşedintele Asociaţiei Balcanice a Mediului din Grecia, Fokion Vosniakon, decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice Alba Iulia, prodecanul Facultăţii de Ştiinţe Economice Alba Iulia, Iulia Cenar, Diana Câmpan, purtător de cuvânt UAB, conf. univ. dr. Octavian Tătar.

Profesorul este o personalitate deosebită, a cărui activitate s-a axat pe studiul chimiei mediului, îmbinând într-un mod care îl onorează activitatea de cercetare cu cea didactică, ştiinţifică sau de organizare de evenimente ştiinţifice. Acesta s-a născut la data de 3 martie 1956, în Nea Malgara a Salonicului.

La vârsta de 23 ani a absolvit Universitatea Aristotel din Salonic (The Aristotelian University of Thessalonici), Facultatea de Chimie, domeniu cercetat în continuare, obţinând titlul de doctor în 1987 la Universitatea din Ioannina. În 1989 a finalizat studiile post-doctorale la Departamentul de Biochimie al Universităţii de Stat San Antonio Texas, Statele Unite ale Americii (State University of Texas at San Antonio), studii desăvârşite în urma câştigării unei burse.

A obţinut în 1990 cea de a doua bursă post-doctorală la Departementul de Fizica Pământului, la aceeaşi Universitate, dovedind preocuparea tot mai intensă pentru problematica ştiinţelor mediului, în special a efectelor toxice care pot apărea asupra mediului. Cariera de cercetător a fost continuată prin studiul aprofundat al Toxicologiei Mediului (Environmental Toxicology, PFT: Biomonitoring methods in environment), la Universitatea din Kupio, Finlanda, prin intermediul unei burse de cercetare finanţată de către Fundaţia Europeană pentru Ştiinţe – European Science Foundation (ESF) în 1995. Cariera didactică şi-a început-o în 1981 fiind asistent, lector, conferenţiar, iar din 2004 profesor universitar în cadrul Universităţii din Ioannina, Grecia.

Rectorul Universităţii din Ioannina, prof. univ. dr. Triantafyllos Albanis a mulţumit universităţii albaiuliene pentru titlul decernat şi pentru modul în care a fost primit. Acesta a mai propus şi o colaborare între universitatea din Ioannina şi Facultatea de Ştiinţe Economice, iar un pas al acestui parteneriat va fi făcut anul viitor, când studenţii de la ingineria mediului vor merge în laboratoarele de specialitate ale universităţii din Grecia.

Camelia TOMA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax