Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Conferința Lions „Rolul și importanța vaccinului”, o inițiativă a unui tânăr medic de familie din Alba Iulia

Publicat

conferinta lions alba iulia vaccinare Universitatea „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia a găzduit Conferinţa Lions „Rolul & importanta vaccinului”, unde speakeri de renume în domeniul vaccinologiei din România şi nu numai au vorbit despre importanţa imunizării copiilor.

Vaccinarea copiilor – un subiect controversat în prezent – constituie o temă mult dezbătută în cadrul canalelor informale și neoficiale. Gândit ca un eveniment care să dezbată și să prezinte ambele accepțiuni cu avantaje și dezavantaje, conferință este materializarea visurilor unui tânăr medic de familie din Alba Iulia, dr. Mădălina Vesa, prin care aceasta dorește pacienți corect informați, din punct de vedere medical.

În prima parte a acestui eveniment, dr. Gabriel Diaconu a analizat împreună cu publicul prezent aspectul emoțional și rațional al dezbaterilor pro/anti vaccin.

Publicul prezent a fost consiliat de către dr. Nicolae Iordache pentru a ști să ,,citească“ în mod corect un articol așa-zis medical, mai ales să sesizeze capcanele unui autor manipulator.

În cea de-a a doua parte, dr. Gindrovel Dumitra şi dr. Dorica Sănduțu au introdus părinții prezenți în tainele vaccinologiei. Părinții din Alba Iulia au pus întrebări variate și de asemenea s-au dat răspunsuri chestiunilor legate de siguranța vaccinurilor, efectele adverse, toxicitate, autism, noua schemă de vaccinare, vaccinuri opționale, cum putem preveni cancerul de col uterin prin vaccinare și multe alte subiecte de interes pentru părinți.

,,Feedbackul pozitiv, multitudinea de întrebări din partea publicului mă face să sper că acest eveniment este doar primul din seria conferintelor Lions „Rolul &importanța vaccinului”, ne-a declarat dr. Mădălina Vesa, medic de familie din Alba Iulia, inițiatoarea acestui eveniment.

De asemenea, Dr. Mădălina Vesa mulțumește invitaților – dr. Gindrovel Dumitra, coordonatorul grupului de vaccinologie a SNMF, dr. Dorica Sandutu, membră a grupului de vaccinologie a SNMF, dr. Gabriel Diaconu, medic psihiatru și psihotraumatolog și dr. Nicoale Iordache, consultant trainer şi autor al cărții „Cine ești tu, doctore?” – pentru tot sprijinul oferit și pentru disponibilitatea de a participa la acest eveniment, organizat în Alba Iulia.

AICI puteţi vedea concluziile invitaţilor primei Conferinţe Lions desfăşurată în Districtul 124 de către Lions Club Alba Iulia, intitulataă ”Rolul si importanta vaccinului”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax