Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO-FOTO | Conferința Regională a Comunicatorilor Regio la Alba Iulia: Indicele de contractare POR în Regiunea Centru este de 108%

Publicat

YouTube video

ADR Centru a organizat, marţi, la Alba Iulia, conferința Regională a Comunicatorilor REGIO pentru analiza stadiului actual privind implementarea Programului Operațional Regional  şi prezentarea unor proiecte. Printre cele mai importante se află deschiderea unui Centru Afaceri Eco, ce utilizează numai energie verde la Târgu Mureș, dar și cel destinat Polului de dezvoltare din Brașov. 

În cadrul conferinţei a fost prezentat şi proiectul finalizat de Consiliul Județean Covasna, care a prevăzut reabilitarea drumului județean DJ121 (Covasna – Zăbala – Imeni – Catalina – Tg. Secuiesc). Implementarea proiectului va conduce la economii de timp pentru populație și operatorii de transport sau alți agenți economici. „Suntem într-un stadiu bun cu Programul Operațional Regional. Am ajuns, să zicem, la un indice de contractare, dacă vreți procentual, de aproape 108%, ceea ce înseamnă 475 de milioane de euro. Mai avem în perioada de contractare proiecte care au fost evaluate – trebuie pregătite contractele, trebuie reînnoite toate documentele, care au fost depuse la evaluare, pentru că în momentul contractării beneficiarul trebuie să îndeplinească toate condițiile de eligibilitate -, care sunt în valoare de 38 de milioane de euro”, a declarat Simion Crețu, directorul ADR Centru.

ADR Centru a organizat acest eveniment pentru promovarea programului REGIO și a impactului pe care proiectele cu finanțare nerambursabilă îl au la nivelul Regiunii Centru. Discuțiile comunicatorilor REGIO din regiune au urmărit să sublinieze, după șase ani de implementare a acestui program în Regiunea Centru, modul în care proiectele ce au atras peste 470 de milioane euro din Fondul European pentru Dezvoltare Regională asigură îmbunătățirea calității vieții locuitorilor.

„Noi avem un instrument, la nivelul Agenției de Dezvoltare Regională Centru, care se numește catalogul Surselor de finanțare, este un catalog pe care noi îl reînnoim lunar și oferim informații despre toate oportunitățile de finanțare, de pe fonduri europene, de pe programe care sunt finanțate de ambasade sau programe finanțate prin fonduri guvernamentale. Noi transmitem acest catalog electronic și până acuma pe baza unei solicitări, avem peste 3.000 de beneficiari la această sursă de informație. Până la urmă contractele se încheie cu beneficiarii în limita bugetului, pe principiul primul venit, primul servit” a menționat directorul ADR Centru.

Prezentările susținute au subliniat stadiul implementării Programului Operațional Regional la nivelul Regiunii Centru, prin corelare cu măsurile de informare și conștientizare a cetățenilor cu privire la sprijinul financiar nerambursabil alocat dezvoltării.

Dezbaterile au vizat și măsurile de informare și publicitate derulate atât în proiecte ale mediului privat, pentru realizarea unui important Centru de afaceri în Târgu Mureș, cât și proiectul Consistoriului Superior al Bisericii Evanghelice CA din Sibiu, care pun în valoare, cu fonduri europene, 18 vechi biserici evanghelice din patru județe ale Regiunii Centru.

„Prezentarea experiențelor proprii în promovarea brandului REGIO a dus la sublinierea impactului pozitiv pe care îl au fondurile nerambursabile alocate prin acest program asupra dezvoltării locale și regionale. Rezultatele concrete, realizările, investițiile și numărul de locuri de muncă trebuie comunicate cât mai eficient publicului larg. Acum rețeaua noastră numără 117 contacte, adică oameni care colaborează, schimbă informații și subliniază impactul acestor fonduri europene asupra dezvoltării regiunii”, a anunțat Simion Crețu.

Camelia TOMA

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax