Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Congres extraordinar al PRM la Alba Iulia. Funar, ales președinte, Vadim, exclus din partid

Publicat

Congresul Extraordinar al Partidului România Mare a început sâmbătă, 27 iulie, în jurul orei 11.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia. Cei peste 700 de delegaţi, desemnaţi de filialele judeţene ale partidului, vor alege prin vot secret, conform Legii partidelor politice şi Statutului PRM, organele de conducere colectivă ale PRM: Consiliul Naţional, Comitetul Director şi Biroul Permanent.

UPDATE, ora. 15.50: Gheorghe Funar a fost ales președinte al PRM cu 530 de voturi pentru din totalul de 667 disponibile. Corneliu Ciontu a obţinut 113 voturi, iar Ştefan Valentin Varga, 17 voturi.

UPDATE, ora 14.00: Corneliu Vadim Tudor a fost exclus din partid cu majoritate de voturi. Din cei aproximativ 770 de membri de partid prezenți la Alba Iulia, doar 4 au votat împotrivă. Funar: „Corneliu Vadim Tudor, la fel ca oricare dintre noi, este trecător prin lumea asta şi un preşedinte de partid nu poate să rămână în această funcţie 100 de ani”. El a adăugat că a propus Biroului Permanent al partidului limitarea la cel mult două mandate consecutive pentru funcţiile de preşedinte, vicepreşedinte şi secretar general. Iniţiativa sa a fost aprobată și introdusă în statutul partidului.

În cadrul evenimentului au fost aleși, totodată, prin vot secret, preşedintele, prim – vicepreşedintele şi secretarul general al partidului.

La prezidiu s-au așezat Emil Crișan, Ioan Bâldea, Gheorghe Funar, Stela Acatrinei, Amza Mărgărint, Angela Bălan, Mândroc Ludovic, Ion Nuică, Eugen Rotărescu, Dorin Filip.

Pentru funcția de președinte au fost propuși următorii candidați: Gheorghe Funar și Corneliu Ciontu. În timp ce aceștia erau citiți de pe listă de către moderatorul ședinței, un bărbat din Sibiu, Ștefan Valentin Varga (foto) și-a anunțat și el intenția de a candida la președinție. În câteva minute, acesta și-a prezentat „strategia”, iar alegătorii au fost informați să îl treacă în buletinul de vot și pe acesta.

Pentru alegerea Comisiei Centrale de arbitraj, au fost propuși următorii: Cristina Bălan, Mânzat Dan, Dita Marcel, Dumitru Pascu, Nicușor Avramescu, Ioan Crețu, Marin Alain Daniel.

Pentru alegerea Comisiei de Control financiar: Mariana Frumosu, Ioan Rasnic, Ghiorghe Ilie, Andronic Popovici, Petru Bulzan, Mia Vadamanu, Sofia Goarnă.

Congresul Extraordinar al PRM a avut pe ordinea de zi şi o discuție despre abuzurilor repetate ale fostului lider al partidului, Corneliu Vadim Tudor, revocat din funcţie de plenara Consiliului Naţional a partidului din 15 iunie, cu propunerea de excludere a acestuia din partid.

De asemenea, Biroul Permanent al PRM consideră că simulacrul de Congres organizat pe 20 iulie 2013 de Vadim Tudor este nul şi neavenit, reprezentând o nouă manipulare a opiniei publice şi provocînd derută în partid.

Rămâneți pe Alba24.ro pentru a afla care sunt candidații câștigători. Revenim cu amănunte.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. mihai

    sâmbătă, 27.07.2013 at 21:42

    Nu stiu daca pot folosi sigla PRM care este inregistrata de Corneliu Vadim Tudor,poate este un alt partid care trebuie sa se inregistreze oficial!

  2. Bătăgan Marius

    sâmbătă, 27.07.2013 at 23:50

    Conform Legii 14/2003 LEGEA PARTIDELOR POLITICE, nu se mentioneaza nimic referitor la inscrierea partidelor politice la OSIM. Este fara efect. Si PSD este inscris la OSIM pe nulele unui tanar de 26 ani ce nu are nimic comun cu PSD.
    Intrebat Ponta de acest lucru a spus ca nu are nici-un efect juridic.

  3. vasea carchelan

    duminică, 28.07.2013 at 00:46

    Funar Gheorghe, ce aţi făcut cu Partidulul PUNR,
    dacă îmi aduc bine aminte. A pardon, mă lasă memoria!. Securiştii au pensie mai mare decât cei mulţi care au trudit 45-50 de ani muncă grea, de ce?., Poate ne spune Ion Iliescu, sau mai nou Tânărul şi neliniştit Victor Ponta, dacă nu mai face poante. ori cum sperăm că Dl.Crin Antonescu este mai desluşit la minte decât predecesorii săi.

  4. Marcu Mihai

    duminică, 28.07.2013 at 07:36

    De acord cu Marius Batagan. PRM a fost inregistrat la OSIM tot de PRM. Documentul este facut in numele PRM si semnat de presedintele in functie in acel moment. Referitor la PUNR acesta s-a desfiintat oficial in anul 2000 cind lider era Valeriu Tabara care a fuzionat cu Partidul lui Virgil Magureanu prin absortie. Asadar vinovat de disparitia PUNR este tradatorul Valeriu Tabara nu Gh. Funar care a fost inlocuit la conducere la 21 februarie 1997 de… Tabara.

  5. prm

    luni, 29.07.2013 at 23:10

    Domnule ,,MARIUS,, intelegeti odata pt. todeauna ca prm-ul inseamna un popor nu un tampit ca vadim ,un escroc care minte in forma calificata,un tampit care citeste citate de la mari istorici si apoi n-i le spune la tv.

  6. t.mihai

    marți, 30.07.2013 at 15:47

    in ultimii ani partidul creat de vadim a coborit vertiginos in toate sondajele pentru toate astea au fost de vina toti numai Vadim nu, chiar ma mir ca la aceste congrese se mai string citeva sute,Pentru situatia de acum a partidului care are in conducere un singur om oare nu trebuie sa raspunda acel om ? El l-a creat,el i-a deciziile pai atunci el sa raspunda,chiar n-avea de gind sa mai lase niciodata pe nimeni la conducerea partidului ?! Numai el este de vina de dezastrul in care se afla P.R.M.-ul nu Hrebenciuc,nu Ponta ,nu Basescu,nu Voiculescu C.V.Tudor tot timpul da vina pe altii dar niciodata pe el ,ori El este P.R.M.

  7. Realist

    sâmbătă, 03.08.2013 at 13:25

    Mai sa fie … ce dreaq de congres au facut stafiditii astia batrani, care spun ca au detronat un Titan al zilelor noastre ?! Pai am vazut la tv. cum votau oameni de pe strada, sprijiniti de membrii partidelor concurente. Chiar daca nu erai din PRM si aveai chef, puteai sa si candidezi, asa cum a facut-o concurentul lui Funar, ala de la partidul lui Voiculescu, parcaCornel Ciontu se numeste. Halal politica, dar si mass-media strica pentru ca incurajaza abuzurile. Astia, care spun ca ei conduc acum, au o Hotarare judecatoreasca definitiva si irevicabila? Daca nu au este nasol !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax