Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Consiliul Local Cîmpeni nu s-a constituit nici la a doua „strigare”. Dacă nu va fi cvorum a treia oară, se organizează alegeri

Publicat


sedinta CL Cimpeni_26 iunie 201Nici duminică, 26 iunie, nu a fost constituit Consiliul Local Cîmpeni. Este a doua dată stabilită pentru şedinţa de constituire a forului local, după ce joi, 23 iunie, aceasta nu s-a desfăşurat, din lipsă de cvorum. Cei şase consilieri aleşi pe listele PNL nu s-au prezentat la cele două şedinţe convocate.

Între timp, restul consilierilor aşteaptă momentul oficial de validare a mandatelor, cel de alegere a viceprimarului, dar şi preluarea oficială a funcţiei de către primarul Călin Andreş (PSD). Activitatea forului legislativ local din „Capitala Moţilor” nu va putea începe fără să fie trecută această etapă.

sedinta CL Cimpeni_26 iunie 2016_1La Cîmpeni PNL și PSD au obținut câte 6 consilieri la alegerile locale, iar celelalte trei au fost câștigate de ALDE, PRM și PNȚCD. Niciunul dintre cele două partide principale nu pot face majoritate, fiind necesare alianțe cu reprezentanții de la cel puțin două partide mici. În același timp bătălia politică de la Cîmpeni se duce și pentru fotoliul de viceprimar.

Explicaţii referitor la absenţa consilierilor de la şedinţă a dat, pentru Alba24, reprezentantul PNL Cîmpeni şi cel care a candidat pentru funcţia de primar din partea liberalilor, Cristian Paşca. Reamintim că Ioan Călin Andreş (PSD) a câştigat funcţia de primar cu 1.843 voturi, iar Cristian Paşca a obţinut 1.714 voturi.

„Având în vedere cele peste 1700 de voturi date de locuitori pentru candidatul PNL la funcţia de primar, considerăm că PNL are datoria morală să se implice în administrarea oraşului, prin funcţia de viceprimar. Încercăm să convingem, în această perioadă, că oraşul Cîmpeni merită să aibă viceprimar liberal. Sunt şanse să ne prezentăm (consilierii liberali – n.r.) la şedinţa de constituire a Consiliului Local, la a treia dată convocată, însă luăm în calcul şi varianta absenţei”, a declarat Cristian Paşca, pentru Alba24.ro.

Potrivit legii, şedinţa de constituire CL mai poate fi convocată încă o dată, a treia oară, până cel târziu miercuri, 29 iunie. Dacă şi atunci consilierii PNL lipsesc şi nu pot justifica absenţele prin motive temeinice (boală ce a necesitat spitalizarea sau imobilizarea la pat, deplasarea în străinătate în interes de serviciu sau caz de forţă majoră, gen incendiu, inundaţii ori deces în familie sau alte situaţii similare), vor fi înlocuiţi cu supleanţii de pe listele cu candidaţi liberali. Dacă nici aceştia nu se prezintă, se organizează alegeri, în 30 de zile, pentru locurile rămase libere. Astfel, locuitorii din Cîmpeni ar putea să fie chemaţi din nou la urne.

UPDATE: Primarul Călin Andreş a declarat pentru Alba24.ro că în momentul de faţă, cei 6 consilieri PSD, dar şi consilierul ales pe listele PRM, respectiv cel de la PNŢCD, susţin pentru funcţia de viceprimar un candidat social-democrat. A precizat că, în eventualitatea organizării unor noi alegeri, pe cele 6 funcţii de consilieri ce ar rămâne vacante, ar putea fi aleşi reprezentanţi ai altor partide, în afară de PNL.

Componenţa Consiliului Local Cîmpeni (2016-2020), după alegerile din 5 iunie

PSD:

1. Vera Dorina Cristescu

2. Gabriel Cîra Grigorescu

3. Constantin Bar

4. Alexandru Luca

5. Romul Iulius Miheț

6. Iulian Câmpean

PNL:

1. Ioan Valentin Oprea

2. Mihail Trifa

3. Dan Gabriel Borteș

4. Valentin Tiberiu Gog

5. Mircea Chirilă

6. Daniel Burz

ALDE:

1. Maria Elena Oprea

PNȚCD:

1. Virgil Lucian Gaița

PRM:

1. Traian Mihai Mucea

sursa foto: Facebook


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Andreș Călin

    duminică, 26.06.2016 la 19:35

    Și acum în ceasul al XII-lea dl. Pașca încearcă să ducă într-o gravă eroare cetățenii orașului Cîmpeni,vorbește de voturi date candidaților de primar în detrimentul celor de consilieri locali! Încurcă merele cu perele!!! Oare până când? Asumați-vă eșecul domnule copreședinte PNL!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Strat de zăpadă de 22 de centimetri la Bâlea Lac. Imagini superbe oferite LIVE de camerele de supraveghere

Publicat

Cel mai mare strat de zăpadă din ţară, de 22 de centimetri, a fost măsurat vineri dimineaţa, la staţia meteo de la Bâlea Lac, situată la peste 2.000 de metri altitudine, în munţii Făgăraş, potrivit hărţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM). Meteorologii de la Sibiu confirmă că, la Bâlea Lac, zăpada măsoară 22 de centimetri […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Polițista implicată în scandalul dintr-un club din Alba Iulia, cercetată de șefi. Este angajată a unei structuri secrete a MAI

Publicat

Polițista implicată în scandalul dintr-un club din Alba Iulia este și ea cercetată de superiori, după apariția în spațiul public a unor filmări cu altercația dintre aceasta și un membru al lumii interlope locale. Aceasta lucrează la o structură secretă a MAI, cel mai probabil la Direcția de Operațiuni Speciale.  Pe filmare se observă cum […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Primul român de pe glob care a votat în turul II al alegerilor prezidențiale. Mesajul lui pentru toți românii

Publicat

Ioan Macaveiu este primul român care a votat pentru turul II al alegerilor prezidențiale. El s-a prezentat la secția de votare de la Consulatul României din Auckland, Noua Zeelandă, împreună cu soția sa, care a fost primul votant la turul I. Tânărul român a făcut un apel la unitate națională și i-a îndemnat pe cei […]

Citește mai departe
Publicitate

BLAJ

Bosch Blaj, oportunităţi de dezvoltare profesională. Ciprian Arsene: ”Dintotdeauna am fost un om căruia i-au plăcut provocările”

Publicat

Ciprian Arsene (Coordonator Departament Logistică – Transporturi Bosch Blaj): ”Dintotdeauna am fost un om căruia i-au plăcut provocările şi proiectele noi” Recent, fabrica Bosch Automotive din Blaj şi-a relocat depozitul într-un nou centru logistic cu o suprafaţă de peste 20.000 de metri pătraţi. Zilnic, din fabrica din Blaj sunt transportate peste 200 000  de piese. […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate