Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: 1,5 tone de deșeuri periculoase, indisponibilizate de poliția Alba după control la o firmă din Alba Iulia

Publicat

Polițiștii din Alba au indisponibilizat o cantitate de 1,5 tone de deșeuri periculoase,  în urma unui control la o societate comercială din Alba Iulia.

Potrivit IPJ Alba, la data de 19 septembrie 2023, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au efectuat un control la o societate comercială din municipiul Alba Iulia, autorizată pentru colectarea de deșeuri nepericuloase.

Deșeuri periculoase depozitate necorespunzător

În cadrul controlului, polițiștii au identificat 1.500 de kilograme de deșeuri periculoase ( uleiuri uzate, filtre de ulei, antigel, ambalaje contaminate cu substanțe periculoase etc), care erau depozitate în condiții improprii și fără ca societate să fie autorizată, din punct de vedere al protecției mediului, pentru colectarea și efectuarea de operațiuni cu deșeuri periculoase.

„Întreaga cantitate de deșeuri a fost indisponibilizată.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri, faptă prevăzută și pedepsită de 98 alin. 5, lit. b din O.U.G. 195/2005 privind protecția mediului și neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activității de colectare, transport, valorificare și eliminare a deșeurilor periculoase, faptă prevăzută și pedepsită de art. 66, alin. 2, lit. c din O.U.G. 92/2021 privind regimul deșeurilor”, au transmis reprezentanții IPJ Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax