Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Convertirea Sfântului Apostol Pavel, îndemn pentru o viaţă creştină”, conferință susținută la protopopiatul Blaj

Publicat

Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Blaj a găzduit marţi, 24 iunie, o conferinţă organizată de Protopopiatul Ortodox Blaj. Tema conferinţei a fost „Convertirea Sfântului Apostol Pavel, îndemn pentru o viaţă creştină” iar susţinerea conferinţei a fost realizată de P.C. Pr. Lect. Univ. Dr. Ovidiu Panaite, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

În prelegerea sa, P.C. Pr. Lect. Univ. Dr. Ovidiu Panaite a punctat mai multe elemente biografice, a evidenţiat apostolatul paulin şi a prezentat semnificaţii ale convertirii pe drumul Damascului. Astfel, Sf. Ap. Pavel foloseşte următorii termeni: răpire – am fost răpit în Hristos; descoperire, revelaţie sau „apocalipsă” a Împărăţiei lui Dumnezeu, Optasia (inefabil, de nedescris în cuvinte), prin care afirmă chemarea directă a Mântuitorului la apostolat. De aici rezultă forța convertirii care l-a însoţit pe tot parcursul vieţii, culminând cu martiriul din anul 67 de la Roma.

Prin intermediul acestei conferinţe s-a urmărit reactualizarea mesajului paulin prin puterea exemplului personal, dus până la martiriu, realizându-se o paralelă între martiriul Sf. Ap. Pavel şi cel al Sfinţilor Brâncoveni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax