Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Copii de la două grădinițe din Aiud, cu predare în limba română și maghiară, au sărbătorit împreună Mica Unire

Publicat

Copiii de la două grădinițe din Aiud, cu predare în limba română, respectiv maghiară, au sărbătorit împreună cei 161 de ani de la Unirea Principatelor Române. Au prezentat costume naționale și au jucat Hora Unirii.

Copiii grupei mari de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 Aiud, însoțiți de educatoarele Rozalia Nemeș și Adina Herța, împreună cu directorul Cornelia Soporan, au participat la manifestările dedicate zilei de 24 ianuarie, planificate în proiectul de parteneriat educațional intitulat “Caravana prieteniei”, transmit reprezentanții Primăriei Aiud.

Evenimentul a fost organizat în colaborare cu preșcolarii grupei mari de la Grădinița cu Program Normal nr. 4 Aiud, cu predare în limba maghiară, din cadrul Colegiului Național “Bethlen Gabor” Aiud (coordonatori Csiki Timea și Nagy Monica).

Preșcolarii au prezentat costumele naționale cu care erau îmbrăcați, iar în final au încins o frumoasă horă a prieteniei, în spiritul Unirii.

”Atât educatoarele, cât şi cei mici au rămas plăcut impresionați de această manifestare, păstrând ideea că doar prin unire se pot realiza astfel de momente plăcute şi în același timp utile. Activitățile desfășurate au constituit o reușită a preșcolarilor, dar şi a educatoarelor implicate.

Toate aceste activități contribuie la dezvoltarea spiritului de înțelegere, colaborare, toleranță și respect, valori promovate de Uniunea Europeană”, mai precizează sursele citate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax