Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Copiii aflați în tabără în Alba au primit sfaturi de la polițiști și jandarmi. Care sunt recomandările oamenilor legii

Publicat

Copiii aflați în taberele de agrement din Ighiu, Tăuți și Albac au luat parte la întâlniri, în această săptămână, cu polițiști și jandarmi. Oamenii legii au organizat activități dedicate siguranței tinerilor.

Potrivit IPJ Alba, polițiștii Biroului Siguranță Școlară alături de jandarmi, specialiști ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba Iulia și ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia au abordat teme legate de conduita recomandată pentru prevenirea:

  • victimizării din fapte cu violență
  • traficului de persoane
  • violării vieții private și cyberbullying

S-a mai discutat despre aspecte legate de consecințele nefaste ale consumului de substanțe interzise asupra dezvoltării personale, emoționale și sociale.

Celor mai mari dintre adolescenți precum și profesorilor și personalului din tabere, le-au fost prezentate noile modificări ale legislației privind modul de pedepsire a infracțiunilor rutiere:

  • faptul că persoanele care conduc autovehicule,  aflate sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă accidente rutiere, soldate cu decesul vreunei persoane, vor fi condamnat la închisoare cu executare.

La activitățile care s-au desfășurat în perioada 10 -14 iulie 2023, în taberele și locurile de agrement din județul Alba, au participat peste 500 de copii și adolescenți.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax