Connect with us
Publicitate

BLAJ

FOTO: Copiii de la Centrul de Zi „Sfântul Nicolae” din Valea Lungă, în excursie la Obârșia Tiurului

Publicat

Copiii din cadrul Centrului de zi „Sfântul Nicolae” din Valea Lungă s-au aflat săptămâna aceasta în vizită la Centrul de Tineret de la Obârșia Tiurului din Protopopiatul Blaj. Cei 25 de copii beneficiari ai centrului de zi au participat la activităţi de socializare, recreative şi sportive coordonate de părintele Ștefan Cătăuță, responsabilul Centrului de Tineret de la Obârșia Tiurului. În debutul activităţilor a fost rostită o rugăciune în Paraclisul Centrului de Tineret.

„Această activitate este prima dintr-o serie de activități extrașcolare pretătite de către centrul de zi din Valea Lungă pe perioada vacanței de vară. Cei 25 de copii beneficiari au petrecut câteva ore în mijlocul naturii și au participat la activitățile recreative și de socializare pregătite de către părintele Ştefan Cătăuţă. Copiii au primit din partea părintelui îndemnuri duhovniceşti, au socializat, au participat la jocuri sportive, dar şi la o competiţie cu obstacole. La sfârşitul activităţilor ne-am bucurat cu toţii de un picnic în mijlocul pădurii. Copiii s-au simţit foarte bine, le-a plăcut ieşirea noastră şi şi-au exprimat dorinţa de a reveni cât mai curând”, a precizat Ana-Maria Bartuş, coordonatorul centrului de zi.

Centrul de Zi ,,Sfântul Nicolae” din Valea Lungă funcţionează în baza unui parteneriat încheiat între Primăria comunei Valea Lungă şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, oferind ocrotire şi sprijin unui număr de 25 de copii aflaţi în risc de abandon şcolar. În cadrul centrului copiii sunt sprijiniți să nu abandoneze școala, se încearcă să se ofere o perspectivă sănătoasă asupra vieții, să se deschidă noi orizonturi, altele decât cele din familia din care fac parte. Astfel copiii beneficiază de o masă caldă de prânz, primesc rechizite şcolare şi sunt meditaţi pentru a-şi îmbunătăţi situaţia şi rezultatele şcolare. De asemenea, beneficiază şi de activităţi de dezvoltare personală, de consiliere psihologică, dar şi de activităţi recreative sau de petrecere a timpului liber.

Citește și MESAJE de SFÂNTUL NICOLAE. URĂRI, SMS și felicitări frumoase pe care le poți trimite celor dragi de Moș Nicolae

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax