Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Copiii de la Centrul de Zi „Sfântul Nicolae” din Alba Iulia şi-au sărbătorit ocrotitorul spiritual

Publicat

Centrul Educaţional de Zi „Sfântul Nicolae” din Alba Iulia şi Parohia Ortodoxă Maieri I Alba Iulia au sărbătorit marţi hramul aşezământului social.

Evenimentul a debutat cu un mini concert de colinde susţinut de copiii beneficiari ai centrului social. După spectacolul artistic, părinţii copiilor şi invitaţii au putut admira o expoziţie cu lucrări dedicate sărbătorilor de iarnă realizate de copii.

Mai târziu, în Biserica Maieri I a avut loc şi un concert de colinde susţinut de copiii centrului de zi. Invitaţi speciali au fost Corul Apulum al Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ştefan” din Alba Iulia şi Corul Reîntregirea al Protopopiatului Ortodox Alba Iulia. La finalul evenimentului, copiii au primit cadouri cu prilejul sărbătorilor de iarnă.

„Ziua de 6 decembrie reprezintă un moment deosebit pentru centrul nostru pentru că este hramul acestui aşezământ, Sfântul Nicolae fiind ocrotitorul copiilor noştri. Copilaşii au reuşit să pregătească un program artistic dedicat părinţilor şi invitaţilor iar de câteva zile lucrează intens pentru împodobirea centrului în aşteptarea sărbătorilor de iarnă. Au decorat camerele şi ferestrele cu decoraţiuni realizate de mânuţele lor, lucrul acesta fiind de lăudat” a precizat părintele coordonator Nicolae Topîrcean.

Centrul Educaţional ,,Sfântul Nicolae” din Alba Iulia a fost înfiinţat în cadrul proiectului „Reţea interregională de centre educaţionale”, derulat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Centrul funcţionează în prezent, după încheierea proiectului, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Alba Iulia. Centrul are ca scop prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii şi menţinerea în sistemul de educaţie a unui număr de 25 de copii cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani. Aceştia provin din familii sărace sau se află în risc de abandon şcolar şi beneficiază zilnic de o masă caldă şi o gustare rece şi sprijin în efectuarea temelor şi meditaţiilor pentru scăderea riscului de eşec şcolar.

Vezi și SFÂNTUL IOAN 2018: MESAJE şi FELICITĂRI de SFÂNTUL IOAN Botezătorul. Felicitări pentru Ion, Ioana, Nelu, Oana

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax