Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Copiii de la Grădinița nr. 12 din Alba Iulia au învățat de la polițiști despre regulile rutiere. Activități interactive

Publicat

Preșcolarii Grădiniței cu Program Normal Step by Step nr. 12 din Alba Iulia au participat luni la o activitate desfășurată în cadrul parteneriatului cu IPJ Alba „Educația rutieră – educație pentru viață”.

Au fost prezenți polițiști de la Compartimentul de analiză și prevenire a criminalității, Serviciul acțiuni speciale, Biroul de siguranță școlară și grupa canină de la Ordine publică. Reprezentanții IPJ au adus trei autospeciale ale poliției.

Obiectivul acestei activități a fost conștientizarea fenomenelor de bullyng, discutându-se aspecte legate de formele de manifestare ale bullyng-ului, caracteristicile agresorului, ale victimei, precum și modalități de intervenție în anumite situații și despre reguli de circulație și comportament civilizat pe drumurile publice.

Copiii au făcut cunoștință cu câinii polițiști Max și Tina, au observat armamentul din dotare a Serviciul acțiuni speciale și au vizionat diferite filmulețe cu caracter preventiv privind educația rutieră.

Prin aceste activități s-a urmărit prevenirea manifestărilor de tip dezadaptativ în context școlar, adoptarea unor comportamente de tip prosocial și reguli de circulație pentru micii pietoni, potrivit reprezentanților grădiniței.

”Preșcolarii din grădinița noastră au fost provocați la discuții și ei la rândul lor au pus o multitudine de întrebări d-nilor polițiști. La întrebarea <Ce vor să se facă când sunt mari?>, majoritatea au răspuns <polițiști>”, spune directorul grădiniței, Veronica Suciu.

În încheierea activității, preșcolarii din grupa ”Voiniceii” au prezentat un dans modern, ”Micii polițiști”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax