Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Copiii din aşezămintele Arhiepiscopiei Alba Iulia l-au sărbătorit pe Eminescu. Spectacole cu poezie şi cântece şi concursuri de cultură generală

Publicat

Marele poet naţional Mihai Eminescu a fost aniversat, în această săptămână, şi de copiii din aşezămintele sociale şi centrele educaţionale din cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei. Aceştia au organizat spectacole de poezie, concursuri de cultură generală dar şi întreceri de lectură sau recitare, cu tema „O săptămână pe urmele paşilor lui Eminescu”.

Cei 25 de copii de la Centrul Educaţional „Sfântul Ierarh Nicolae” din Roşia de Secaş l-au aniversat în această săptămână pe marele poet naţional Mihai Eminescu. Copiii au pregătit un program special cu poezii şi cântec eminescian şi un concurs de cultură generală pe teme legate de opera lui Mihai Eminescu. Înaintea acestui eveniment, în cadrul atelierelor de creaţie ale centrului educaţional, copii au realizat un panou expoziţional şi semne de carte pe care au inscripţionat versuri din cele mai cunoscute poezii ale lui Mihai Eminescu.

Centrul Educaţional „Sfântul Ierarh Nicolae” din Roşia de Secaş funcţionează pe lângă aşezământul social cu acelaşi nume şi este coordonat de părintele Ovidiu Nicolae Pop. În cadrul centrului educaţional, 25 de copii beneficiază zilnic de o masă caldă şi o gustare, sprijin în realizarea temelor, susţinere în dezvoltarea personală, după principii moral-creştine sănătoase şi în comunicarea eficientă între ei, totul în vederea unei bune integrări în societate. Centrul Educaţional funcţionează în cadrul proiectului „Reţea interregională de centre educaţionale” derulat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Proiectul are ca scop prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii şi menţinerea în sistemul de educaţie a 500 de elevi din regiunile Centru si Vest prin crearea unei reţele de 16 Centre educaţionale în judeţele: Alba, Mureş şi Timiş.

Marele poet Mihai Eminescu a fost omagiat şi de copiii ocrotiţi în cadrul Aşezământului social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia în cadrul proiectului educaţional „Mihai Eminescu” mai aproape de noi”. Aceştia au organizat diferite activităţi culturale în cadrul cărora au aflat informaţii importante despre viaţa şi activitatea literară a lui Mihai Eminescu.

„Proiectul şi-a propus cunoaşterea de către copii a operei lui Eminescu, dar şi dezvoltarea dragostei pentru literatura română. În cadrul proiectului, copiii au aflat informaţii importante cu privire la biografia şi activitatea literară a lui Mihai Eminescu şi am audiat împreună poezii şi cântece. Copii şi-au demonstrat talentul recitând poezii şi au demonstrat că ştiu foarte bine opera marelui poet la concursul literar – Mihai Eminescu prin ochi de copil”, a explicat părintele Marcel Duda, coordonatorul Aşezământului social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia. Pentru talentul lor, copiii au fost răsplătiţi cu diplome.

Aşezământul social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia funcţionează în cadrul reţelei sociale a Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia oferind găzduire, servicii educative şi de consiliere pentru 13 copii şi tineri cu vârste între 7 şi 21 de ani. Centrul a fost înfiinţat în anul 2003 în urma unui parteneriat între Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, Consiliul Judeţean Alba – Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului, Consiliul Local Alba Iulia – Serviciul Public de Asistenţă Socială şi Serviciul de Ajutor Maltez din Koblentz Germania.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax