Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Copilărie fără delincvenţă”. Elevi de la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, premiaţi de poliţiştii IPJ Alba, la un concurs de măşti

Publicat

DSCN2786 În cadrul proiectului naţional „Copilărie fără delincvenţă”, poliţiştii de la structura de prevenire a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu cadre didactice de la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia, au organizat vineri un concurs de măşti intitulat „Delincvenţa ne mutilează”. Elevii care au realizat cele mai sugestive măşti realizate de elevi au fost premiaţi.

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Alba au fost prezenţi la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia, unde s-a desfăşurat una dintre activităţile prevăzute în campania de prevenire a delincvenţei juvenile din cadrul proiectului „Copilărie fără delincvenţă” .

Elevi ai claselor V – VII, beneficiari ai campaniei, au fost angrenaţi într-un concurs ce a constat în realizarea unor măşti care să sugereze consecinţele unui comportament delincvent asupra evoluţiei psihice a minorilor.

Cei 10 elevi, membri ai Consiliului de Prevenire a Delincvenţei Juvenile, constituit în cadrul campaniei, alături de cadre didactice şi poliţişti, au făcut parte din juriul care a desemnat câştigătorii concursului.

Cea mai sugestivă mască a fost realizată de elevul Cristian Lăutaru din clasa a VII-a A, iar pe locurile 2 şi 3 s-au clasat elevii Andrei Mărginean din clasa a VII-a A şi Diana Ivaşcu din clasa a VI –a C. Au fost de asemenea acordate trei menţiuni, iar premiile au constatat în ghiozdane, memory-stcik-uri, şepci şi pixuri cu mesajul campaniei. Toţi elevii implicaţi în proiect au primit diplome de participare.

Pentru implicarea şi sprijinul acordat poliţiştilor în transmiterea mesajelor preventive, cei 10 membri ai Consiliului de Prevenire a Delincvenţei Juvenile au fost recompensaţi cu materiale de birotică şi promoţionale.

Premiile au fost oferite prin intermediul Inspectoratului General al Poliţiei Române în cadrul proiectului implementat la nivel naţional, „Copilărie fără delincvenţă”, finanţat din granturile „Prevenirea şi lupta împotriva criminalităţii” ale Comisiei Europene.

La finalul întâlnirii, în contextul sărbătoririi în data de 25 martie a 193 de ani de atestare documentară a Poliţiei Române, elevii au primit informaţii legate de istoricul Poliţiei Române precum şi invitaţia de a participa la activităţile organizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba.

Activităţile cuprinse în planul campaniei „Copilărie fără delincvenţă” se vor desfăşura până la sfârşitul lunii martie, urmând să fie organizate şi alte concursuri prin care elevii vor demonstra că au acumulat cunoştinţe privind prevenirea delincvenţei juvenile.

În perioada octombrie 2014 – martie 2015, Inspectoratul General al Poliţiei Române, în colaborare cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului, derulează la nivel naţional proiectul „Copilărie fără delincvenţă”,finanţat din grant-urile ,,Prevenirea şi lupta împotriva criminalităţii” (ISEC) ale Comisiei Europene.

Proiectul îşi propune creşterea gradului de informare a beneficiarilor cu privire la prevenirea delincvenţei juvenile la minorii sub 14 ani şi se derulează până la sfârşitul lunii martie 2015.

La nivelul judeţului Alba, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenirea a Criminalităţii şi ai Serviciului de Investigaţii Criminale, în colaborare cu specialişti ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, au implementat campania „Copilărie fără delincvenţă” la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax