Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Corpul Național al Polițiștilor – Organizaţia Teritorială Alba şi-a ales conducerea pentru următorii patru ani


Publicat

IMG_0473Adunarea generală a Corpului Național al Polițiștilor – Organizaţia Teritorială Alba şi-a ales vineri consiliul teritorial. Comisarul şef de poliţie Ioan-Ilie Ilea a fost reales preşedinte al organizaţiei profesionale a poliţiştilor din judeţul Alba, pentru un mandat de 4 ani.

Vineri, 26 februarie, urmare a expirării mandatului organelor de conducere ale Consiliului Teritorial al Corpului Naţional al Poliţiştilor – Organizaţia Teritorială Alba, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a fost convocată Adunarea Generală, pentru alegerea componenţei noului Consiliu Teritorial.

La această activitate au participat, în calitate de invitaţi, chestor de poliţie Victor Negreanu – preşedintele Corpului Naţional al Poliţiştilor, comisar şef de poliţie Florea Baicu – trezorier general al Corpului Naţional al Poliţiştilor, comisar şef de poliţie Virgil Buţan – preşedintele Consiliului Teritorial Hunedoara şi vicepreşedintele Consiliului Departamental al Corpului Naţional al Poliţiştilor şi comisar şef de poliţie Laurenţiu Crişan – adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Urmare parcurgerii procedurilor de validare şi de exprimare liberă a votului membrilor în Adunarea Generală, la care au participat 93 poliţişti, a fost ales Consiliul Teritorial cu următoarea componenţă:

Preşedinte: Comisar şef de poliţie Ioan Ilie Ilea – şef serviciu la Serviciul Resurse Umane;

Vicepreşedinţi: comisar şef de poliţie Cristian Mureșan – şef serviciu la Serviciul de Investigaţii Criminale şi agent şef adjunct Vasile Anghel – Compartimentul Financiar;

Secretar: agent şef adjunct de poliţie Dorel Crăciun Pavel – Serviciul Resurse Umane;

Trezorier: agent şef de poliţie Florin-Vasile Diniș – Compartimentul Financiar;

Membri: comisar de poliţie Isidor Daniel Ciornei – Serviciul de Ordine Publică, subcomisar de poliţie Cosmin Florin Deloreanu – Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, Inspector de poliţie Radu Nicolae Piază – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi agent de poliţie Rareș Hășmășan – Poliţia Municipiului Alba Iulia.

IMG_0441Corpul Naţional al Poliţiştilor este o organizaţie profesională creată în scopul promovării intereselor profesionale, sociale, culturale şi sportive, precum şi al apărării drepturilor legitime ale poliţiştilor, ce activează sub deviza “Uniţi pentru adevăr”.

Poate fi membru al Corpului orice poliţist, indiferent de funcţie sau grad profesional. Calitatea de membru se dobândeşte în temeiul legii, prin completarea adeziunii şi plata cotizaţiei.

La nivel teritorial, organele de conducere ale Corpului sunt: adunarea generală, consiliul teritorial şi preşedintele consiliului teritorial. Mandatul organelor de conducere este de 4 ani.

În prezent, Corpul Național al Polițiștilor – Organizaţia Teritorială Alba are 811 membri, iar Consiliul Teritorial ales vineri, 26 februarie, este cel de-al 4-lea, de la înfiinţarea organizaţiei.

În judeţul Alba, membrii Consiliului Teritorial au iniţiat numeroase activităţi profesionale, sociale, culturale şi sportive, prin care s-a urmărit promovarea intereselor şi activităţii polițiștilor, apărarea drepturilor acestora şi promovarea imaginii instituţiei.

Alături de celelalte asociaţii constituite la nivelul IPJ Alba – IPA Regiunea 1 Alba, Asociaţia Apulum Pol, Asociaţia Sportivă „Dinamo” Alba şi Sindicatul NPPC Alba, Corpul Naţional al Poliţiştilor s-a implicat în derularea de proiecte, în beneficiul poliţiştilor şi a familiilor acestora.

Chestorul de poliţie Victor Negreanu – preşedintele Corpului Naţional al Poliţiştilor a adresat felicitări şi a urat succes noului Consiliu Teritorial al CNP – Organizaţia Teritorială Alba exprimându-şi convingerea că, acţiunile desfășurate până acum, de această organizaţie, în interesul poliţiştilor şi a instituţiei din care fac parte, vor fi continuate.

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, reprezentată de comisar şef de poliţie Laurenţiu Crişan i-a asigurat pe toţi cei prezenţi la întâlnire, de sprijin şi implicare în activităţile ce vor fi organizate în beneficiul poliţiştilor şi a apreciat în mod pozitiv proiectele derulate de organizaţiile profesionale şi asociaţiile constituite la nivelul IPJ Alba, ce au adus un plus de eficienţă şi imagine poliţiştilor.

În încheiere, comisarul şef Ioan-Ilie Ilea, preşedintele reales al Corpului Naţional al Poliţiştilor – Organizaţia Teritorială Alba, a mulţumit poliţiştilor participanţi şi tuturor membrilor organizaţiei, pentru încrederea acordată, asigurându-i de întreg sprijinul în apărarea intereselor profesionale.

Totodată a asigurat conducerea inspectoratului, de continuarea acţiunilor şi proiectelor ce promovează activităţile poliţiştilor, interesele şi imaginea acestora.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ECONOMIE

Deschiderea restaurantelor fără restricții. Propunerile patronatului: certificat de vaccinare, test PCR, test COVID la intrare

Publicat

Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA) propune mai multe soluții pentru ca restaurantele să poată funcționa fără restricții în condițiile actuale de pandemie.

Peste 40.000 de companii din industria ospitalității au nevoie urgentă de sprijin pentru a putea supraviețui, iar aceste măsuri a putea salva de la faliment o mare parte dintre firmele afectate.

HORA propune următoarele soluții pentru a putea funcționa:

  • Prezentarea unui certificat de vaccinare.
  • Testarea PCR sau test rapid cu 48 de ore înainte de a participa la un eveniment sau o masă ”a la carte”
  • Testarea rapidă la intrarea în incintă

Reprezentanții HORA arată că la acest moment peste 40.000 de companii din industria ospitalității au nevoie urgentă de sprijin pentru a putea supraviețui.

Ei precizează că acestea au 100% capital românesc și o cifra de afaceri totală de 5 miliarde de euro. Totodată, în ele lucrează 400.000 de angajați, reprezentând 10% din angajații sectorului privat.

2020 le-a adus o scădere a cifrei de afaceri de aproximativ 70% și a determinat suspendarea activității în cazul a peste 50% dintre operatori.

Redresarea industriei ospitalității este posibilă

Organizația vede însă posibilă redresarea, dacă e sprijinită. Astfel, HORA propune o serie de măsuri care ar permite reluarea activității în condiții de siguranță pentru cetățeni.

Reprezentanții cer ca funcționarea industriei să nu mai depindă de rata de incidență de 3 cazuri la mia de locuitori, spunând că nu există studii concrete care să demonstreze legătura dintre funcționarea restaurantelor și creșterea numărului de îmbolnăviri.

”Nu există niciun argument științific pentru care restaurantele să nu poată funcționa la 30% din capacitate, cu restricții și măsuri de protecție adecvate. Se apropie sezonul teraselor și oamenii au nevoie să iasă.

Oamenii nu mai vor să fie blocați și ținuți departe de activități atât de firești și atât de necesare omului, precum mersul la spectacole, la teatru, ieșitul la restaurant”, se arată în comunicat.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Cătălin Bregar, paramedicul anului la ISU Alba. A participat la peste 1000 de intervenții de acordare prim ajutor medical

Publicat

Plutonierul adjutant Cătălin Laurențiu Bregar a fost desemnat paramedicul anului la ISU Alba. Acesta a participat la 1.013 intervenții de acordare prim ajutor medical. 

Potrivit ISU Alba, plutonierul adjutant Cătălin Laurențiu Bregar a fost recompensat de către comanda instituției pentru merite deosebite și curaj pe timpul operațiunilor de intervenție desfășurate în anul 2020, acesta fiind desemnat paramedicul anului.

Diploma de merit a fost oferită subofițerului de doctorul Aurel Crișan – medic șef UPU-SMURD.

Subofițerul din cadrul Detașamentului de Pompieri Alba Iulia, s-a remarcat în decursul anului 2020, și nu numai, având cele mai multe intervenții SMURD, toate acestea fiind îndeplinite cu profesionalism.

„Îl felicităm pe colegul nostru și îi urăm să păstreze aceeași abnegație în salvarea aproapelui”, au transmis reprezentanții ISU Alba.

foto: ISU Alba

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Simulare de incendiu și exercițiu de evacuare a personalului și a pacienților, la Spitalul Orășenesc Câmpeni

Publicat

O simulare de incendiu a avut loc miercuri, 3 martie, la Spitalul Orășenesc Câmpeni. Exercițiul a fost organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență – Stația de Pompieri Câmpeni. 

„Am participat miercuri, 3 martie 2021, la o simulare de incendiu organizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență – Stația de Pompieri Câmpeni, la Spitalul Orășenesc Câmpeni.

Pe lângă exercițiul care simula stingerea unui incendiu a avut loc și un exercițiu de evacuare, atât a personalului medical cât și a pacienților.

Toate părțile implicate în această simulare s-au descurcat bine iar personalul medical și auxiliar al spitalului a demonstrat că este bine instruit.

Prin aceste exerciţii se urmăreşte instruirea şi pregătirea pentru intervenţie în situaţii de urgenţă a personalului din cadrul spitalului, precum şi pregătirea echipajelor de intervenţie.

Asemenea exerciţii, precum şi verificarea instalaţiilor de intervenţie şi stingere a incendiilor vor avea loc şi în perioada următoare pentru a preveni producerea unor situaţii de urgenţă care ar putea pune în pericol viaţa pacienţilor sau a personalului medical”, a scris primarul orașului Câmpeni, Cristian Dan Pașca, pe Facebook.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Avocatul Poporului: Toate pensiile speciale pot fi desființate, cu excepția celor ale magistraților

Publicat

Toate pensiile speciale pot fi desființate, cu excepția celor ale magistraților, dacă parlamentarii vor dori, spune Avocatul Poporului, Renate Weber. Aceasta afirmă că la desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor a primit multe telefoane de la liberali să atace actul normativ.

„Vai de mine! Mi-au înroșit telefonul. Niciodată… Eu, de când sunt în funcția asta, niciodată nu am primit atâtea telefoane câte telefoane am primit pentru pensiile parlamentarilor. Cei mai mulți erau din PNL. În toată perioada asta (m-au sunat – n.r.) să atac la CCR. Cei care m-au sunat nu mai erau parlamentari. În loc să se ducă să facă lobby la colegii lor de partid, făceau la mine, să atac, când o să fie votată. La un moment dat chiar așa mi s-a spus: ce mai ai de pierdut, oricum te revocă. Cam ăsta e caracterul oamenilor care nu vor să înțeleagă că nu am motiv de neconstituționalitate”, a declarat la TVR Renate Weber, potrivit Mediafax.

Ea a precizat că CCR a decis că doar pensiile speciale ale magistraților nu pot fi desființate.

„Am o decizie a CCR care spune foarte frumos că o singură categorie profesională, cea a magistraților, are suport constituțional pentru acest tip de pensie de serviciu. Deci, au început cu parlamentarii. Dacă mâine vor, mâine pot să dea legi pentru fiecare celelalte categorii”, a adaugă Weber.

Deputaţii şi senatorii au votat pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, proiectul adoptat fiind iniţiat de PSD. Decizia a fost luată cu voturi 357 „pentru” şi niciun vot împotrivă, în timp ce parlamentarii UDMR nu au votat.

sursa: digi24.ro, mediafax.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate