Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO|VIDEO: Cozi de zeci de oameni în fața Primăriei Alba Iulia pentru un loc de parcare în zona Bulevardul Transilvaniei – strada Cloșca

Publicat

YouTube video

„Din vorbă în vorbă sau de la vecini”, acesta este răspunsul pe care l-am primit de la albaiulienii care, sâmbătă dimineața, începând cu ora 8.00, au venit să stea la coadă pentru un loc de parcare. Mai exact, potrivit administraţiei municipiului, de luni, începând cu ora 8.00, cetăţenii care locuiesc în zonele dintre Bulevardul Transilvaniei şi strada Cloşca îşi pot depune dosarul pentru un loc de parcare. Regula este primul venit, primul servit, la care se mai aplică niște criterii stabilite în Consiliul Local Alba Iulia. Pentru a fi  siguri că prind un loc, locatarii blocurilor din zonele respective şi-au făcut din proprie inițiativă o listă, pe baza căreia se vor așeza luni dimineața la coada care se va forma la ghișeul din Primărie.

Un cititor Alba24 a sesizat faptul că persoanele care au luat inițiativa întocmirii listei nu au făcut un anunț public și că sunt astfel favorizate față de ceilalți doritori de un loc de parcare. ”Deşi locurile de parcare ar trebui să se pună la dispoziţia publicului de luni. 4.11.2013, deja în aceste momente se fac liste. Cum este posibil acest lucru având în vedere că acţiunea începe doar de luni, aşa au anunţat oficial reprezentantii Primăriei. Listele sunt făcute de Poliţia Locală care se află în subordinea Primăriei”, ne-a transmis un alt cititor Alba24.

Sâmbătă dimineaţa, începând cu ora 8.00, în faţa Primăriei Alba Iulia, de la un om s-a ajuns, până la ora 13.30, la aproximativ 40 de cetățeni hotărâţi să stea două zile în frig şi să doarmă în maşină pentru un loc de parcare. Până la ora amintită, erau 146 de cetăţeni înscrişi pe liste.

„Este inadmisibil ceea ce se întâmplă la Primăria Alba Iulia. Se distribuie locurile de parcare de pe strada Arnsberg, fără ca acest lucru să se fi anunţat înainte. Astăzi se fac liste la Primărie cu cei care doresc locuri de parcare. Problema este că trebuie ca oamenii să stea la rând, acolo la Primărie, până luni dimineaţa când se vor putea depune actele necesare. Aşa spuneau că s-a votat de către consilieri. Sunt oameni care stau la rând de azi dimineaţă de la ora 8.00! Dacă pleci de la rând îţi pierzi locul fiindcă la 2-3 ore se strigă lista şi dacă nu eşti acolo poţi sa uiţi locul de parcare! Cum e posibil aşa ceva?”, spune un cetățean care susține că a aflat întâmplător despre întocmirea listei.

Alți nemulțumiți sunt deranjați de faptul grupul care a luat inițiativa întocmirii listei îi vor putea ”penaliza” pe cei care, atunci când se citește lista, periodic, nu vor fi prezenți: „Te treci pe listă şi luni dimineaţa te strigă. Dacă te strigă, dacă nu stăm pe aici s-ar putea să dispară şi lista. Să îmi dea un bon de ordin că am venit şi am stat şi mă duc acasă. Şi vin luni înainte cu patru ore, ca la dentist. Să îţi ceară un buletin, să întrebe din ce zonă locuieşti, ai bon de ordine la ora asta şi gata. De ce nu s-a făcut dezbatere publică pe această temă? Pentru că eu am urmărit site-ul Primăriei şi nu am văzut nimic. Ne-o adus patru zone din oraş aici, ca să ne călcăm în picioare”, a adăugat un cetăţeanul.

Pentru majoritatea celor care s-au înscris pe aceste liste „vizita” în faţa Primăriei a fost spontană. O albaiuliancă venită să se înscrie a spus: „am văzut puhoi de oameni şi am venit să văd ce se întâmplă”. Nu se știe cine le-a dat ideea și nici cine va lua lista în considerare, luni dimineața.

Consilier local, la coadă, ca să „prindă” un loc de parcare

Printre cei care au venit să se lupte pentru un loc de parcare dat de Primăria Alba Iulia, s-a aflat şi consilierul local PSD Alba, Vasile Crişan, care s-a înscris și el pe listă. „Stăm aici până luni, pentru că numărul de locuri de parcare este mai mic ca numărul de solicitări şi mai ales în unele zone. De exemplu la mine la M-uri am 97 de locuri de parcare şi 320 de apartamente, deci nu toţi vor putea prinde” a precizat Crişan.

Reprezentanţii Primăriei Alba Iulia au spus că lista făcută ad-hoc de cetățeni pentru aceste locuri de parcare nu va fi luată în considerare. ”În cazul în care va coincide cu lista administraţiei locale, atunci nu este nicio problemă”.

Pentru un loc de parcare, albaiulienii plătesc anual 126 de lei. Locurile de parcare din  zona Cloșca – Bulevardul Transilvaniei sunt cele mai disputate din Alba Iulia, din cauza numărului mare de locatari din blocurile ”M” care au între 7 și 10 etaje și a numărului mic de locuri de parcare.

Consilierul local Rareş Buglea: În regulamentul pentru distribuirea locurilor de parcare nu este amintită nicio listă pe care cetăţenii să se înscrie

Potrivit consilierului local Rareş Buglea, în regulamentul privind distribuirea locurilor de parcare nu este amintită nicio listă pe care cetăţenii să se înscrie şi în funcţie de care să-şi depună dosarele. Regulamentul se va respecta ad literam „primul venit, primul servit”, a spus consilierul PNL.

Chiar dacă au făcut lista şi sunt dispuşi să rămână două zile în faţa Primăriei, luni dimineaţa va fi luată în calcul lista făcută de administraţia locală: „Pot face o listă şi luni dimineaţa la 0ra 8.00, vine altul cu dosarul şi îi ia locul”.

Buglea a spus că a fost propusă o soluţie pentru ca oamenii să nu mai stea la rând în faţa Primăriei, respectiv dosarele să fie adunate de preşedinţii asociaţiilor de locatari, dar nu a fost admisă de consiliul local. Cele mai solicitate sunt locurile de parcare de pe strada Arnsberg, unde, după distribuire, mai rămân libere 20, iar potrivit consilierului PNL Primăria vrea să le acorde locatarilor din M-uri, unde sunt aproximativ 3.000 de solicitări la 700 de locuri de parcare.

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

11 Comentarii

11 Comentarii

  1. bono

    sâmbătă, 02.11.2013 at 15:55

    Este o bataie de joc ce se intampla in tara asta! Nici un respect fata de cetateni din partea autoritatilor!
    Cum e posibil sa inchiriezi niste locuri de parcare facute din bani publici care nu ajung nici macar la jumatate din populatia municipiului!?
    Unde isi vor paraca domnule primar masinile cei care nu prind un loc de parcare? Dati o solutie realista daca tot v-ati pornit sa adunati bani suplimentari la buget cu japca!
    Daca tot vreti sa faci bani: de ce nu ati aplicant principiul capitalist al LICITATIEI PUBLICE si nu apucaturile comuniste (ne aducem aminte cu greata de interminabilele cozi, liste si expresia: „dati cate una sa ajunga la toti”).
    RUSINE DOMNULE PRIMAR SI CONSILIU LOCAL! Alba Iulia NU e un oras european oricat ar dori sa para!

  2. alex

    sâmbătă, 02.11.2013 at 17:41

    bătaie de joc la adresa Albaiulienilor,halal administrație.

  3. Toma

    sâmbătă, 02.11.2013 at 18:33

    Cum poate CL sa hotarasca asa ceva? Sa inchiriezi soselele din oras. D-le Prefect, acum este momentul sa interveniti.

  4. un cetatean

    sâmbătă, 02.11.2013 at 19:17

    Ar fi foarte bine daca nici o persoana nu ar merge luni dimineata sa depuna actele pentru obtinerea unui loc de parcare fiindca locuri de parcare s-au gasit pana acum si toata lumea a fost multumita . Ce ar face atunci Primaria ??????

  5. fraierul roman

    sâmbătă, 02.11.2013 at 19:45

    Cum sa nu mergem sa stam la coada cand **** de pensionari mor de dorul ei?
    Din cauza lor ajungem aici. Le e frica sa nu ramana fara locuri de veci.
    Vorba unuia de mai sus. Ia sa nu mergem nici unul sa vedem ce ne face Tov. HAVA.
    Dar romanul i totdeauna a fost SLUGOI. Ne meritam conducatorii.
    Hai la lista cea mare. Ha ha ha popor ****.

  6. Corina

    sâmbătă, 02.11.2013 at 20:10

    Pana acum nici unul nu am fost nevoiti sa ne parcam masinile in sufragerie dar asa se va intampla de acum incolo ori de cate ori vom merge in oras in alta parte sau ori de cate ori o alta persoana va parca pe locurile platite de noi.Culmea este ca pentru „dreptul” de a nu mai vea loc de parcare in orasul NOSTRU stam in frig 24 de ore , ne certam ca prostii intre noi si mai si platim 120 de lei.
    In incheiere doar: Imi regret votul din suflet Domnule Primar si va asigur ca nu se va mai intampla

  7. Tibi

    sâmbătă, 02.11.2013 at 20:55

    Asa trebuie facut,. nimeni sa nu mearga o sa depuna dosarul. Cand o sa fie destule locuri de parcare doar atunci acest lucru o sa functioneze. Si dece sa platesc taxa de parcare, cand asta a fost facuta din bani mei.

    • altu

      duminică, 03.11.2013 at 13:49

      sunt foarte curios …..pe ce loc esti tu pe lista??? toti sunteti tari in vorbe dar cand e timpul pt fapte va trageti pe c….r

  8. Albaiulian

    duminică, 03.11.2013 at 08:57

    Intr-adevar,in loc sa se deplaseze un functionar la fata locului pentru a prelua dosarul ptr apartament, se lasa la voia intamplarii o actiune ultra simplista!
    BATAIE DE JOC !!!!!

  9. nik ceausescu

    duminică, 03.11.2013 at 14:02

    Stimati cetateni, daca tot stati pe banii vostrii in frig si va ratati ziua pentru a va cumpara dreptul de a parca masina in zona casei, scrieti macar pe o bucata de hartie (un panou) ceea ce va nemultumeste si poate ca asa conducerea locala isi va da seama ca greseste si pentru ca pentru respect trebuie sa oferi respect!

    P.S. La ora 16:00 puti da o fuga si pana in zona DIICOT Alba (langa prefectura) caci anumiti oameni vor protesta impotriva arestarii comisarului Berbeceanu si impotriva mafiei care macina aceasta tara! Sa invatam ce este solidaritatea si respectul!

  10. Pingback: FOTO: Albaiulienii din zona Bulevardul Transilvaniei – strada Cloşca, hotărâţi să rămână până luni în faţa Primăriei pentru un loc de parcare | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax