Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Creșa … de la țară”. Unitate de îngrijire și educație timpurie a copiilor, inaugurată în comuna Pianu

Publicat

cresa pianu

În comuna Pianu a fost deschis oficial, la sfârșitul lunii mai, un Centru de zi pentru copii antepreşcolari, unitate de îngrijire şi educaţie timpurie asimilată creşelor.

În perioada 12 septembrie 2018 – 11 iulie 2021, în cadrul unui parteneriat format din Asociaţia „Sprijiniţi copiii”, CERESS Alba şi Comuna Pianu, în colaborare cu şcolile gimnaziale din comunele Pianu şi Săsciori, organizațiile implicate vor furniza măsuri de creştere a participării şcolare pentru 690 de copii proveniţi din 13 sate izolate de munte: Școala după școala, grupe de grădiniță cu program prelungit, cazare săptămânală în campusul de la Strungari, servicii de orientare școlară și vocațională etc.

O noutate este și înfiinţarea Zonei prioritare de educaţie timpurie Recea care are ca şi obiectiv sprijinirea acţiunilor educative pentru copii între 2 şi 5 ani.

 

Proveniţi din familii în care se practică transhumanţa, copiii locuiesc în sate în care nu mai există grădiniţe sau şcoli ceea ce generează un risc sporit de abandon şcolar şi un nivel redus de educaţie şi integrare socială. „În lunile de vară copii însoţesc familia în zonele montane înalte şi noi vom urca alături de ei pe Vârful Recea (cota +1200m) pentru a desfăşura împreună activităţi educative și de socializare”, declară sociologul Maria Ilea, iniţiatoarea proiectului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax