Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Crucea Roşie a sărbătorit 138 de ani de activitate. La Alba Iulia, zeci de persoane au lansat lampioane pe cer împreună cu voluntarii

Publicat

Societatea Națională de Cruce Roșie din România a sărbătorit vineri, 138 de ani de istorie și activitate umanitară. Pentru a marca acest moment, la Alba Iulia, în faţa catedralei Reîntregirii, Crucea Roşie Română Filiala Alba au fost organizate o serie de activităţi. Unul mai aparte a fost chiar finalul zilei, astfel că cei prezenți au lansat lampioane pe cer. Ca în fiecare an, voluntarii filialelor din Alba Iulia, dar și din restul orașelor ale țării au sărbătorit cei 138 de ani de activitate umanitară prin muncă: au fost prezenți în stradă distribuind apă, au măsurat tensiunea și glicemia.

De asemenea au fost programate demonstraţii de prim ajutor, activităţi cu copii, iar seara s-a încheiat cu o lansare de lampioane în fața Catedralei Reîntregirii. Pe tot parcursul programului, persoanele interesate au avut acces la o parte din logistica de intervenţie în caz de dezastre şi la un punct de prim ajutor special amenajat unde se va măsura tensiunea arterială şi glicemia.

Pe 4 iulie 1876, lua ființă Societatea Naţională de Cruce Roșie din România în incinta Spitalului Colțea din București. Printre semnatarii actului de înființare a Crucii Roșii Române, se regăseau importante personalități ale vremii: Dimitrie Ghica, Nicolae Kretzulescu, George Gr. Cantacuzino, C.A. Rosseti, Ion Ghica, Dimitrie Sturza, Gr.G. Cantacuzino și Dr. Carol Davila.

De-a lungul istoriei sale, Crucea Roșie s-a dovedit a fi un important simbol al speranței și alinării pentru cei aflați în nevoie. Un suport de nădejde pentru țară în perioadele de nesiguranță și suferință, Crucea Roșie Română a intervenit ori de câte ori România s-a confruntat cu situaţii de război, epidemii sau dezastre. Astfel, Crucea Roșie Română a fost activă pentru a ușura suferința umană.

Toată activitatea Crucii Roșii Române se bazează pe un element fără de care toată istoria organizației noastre nu ar fi fost posibilă: voluntariatul.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax