Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO Crucea Roșie Filiala Alba: Aproape 4.000 de elevi din județ au participat la cursuri pentru o viață sănătoasă

Publicat

Aproape 4.000 de elevi din județul Alba au participat la ore de educație pentru sănătate susținute în școli de medici, nutriționiști, asistenți medicali și psihologi, în cadrul unui amplu proiect derulat de Crucea Roșie Română Filiala Alba.

Inițiativa este cel mai amplu proiect educațional de promovare a sănătății în școli și militează pentru introducerea unor astfel de activități educaționale în programa școlară. Proiectul a fost derulat cu sprijinul companiilor Star Transmission și Star Assembly.

Denumit „Educație pentru sănătate în școli”, proiectul Crucii Roșii s-a derulat în perioada noiembrie 2022 – iunie 2023 și a ajuns în școli din 31 de localități ale județului Alba.

Copiii au aflat informații pe teme adaptate pentru vârsta lor, precum: importanța igienei personale pentru o viață sănătoasă, depresie, anxietate, bullying, dependențe și alte aspecte legate de psihologia adolescentului, obezitatea și alimentația sănătoasă sau efectele negative ale consumului de droguri.

Cursurile au fost susținute de o echipă complexă formată din medici, nutriționiști, asistenți medicali și psihologi.

„Educația pentru sănătate este extrem de importantă și trebuie să se regăsească în predarea în școlile din România, așa cum se întâmplă în sistemele educaționale din alte țări europene.

Proiectul nostru și-a propus să vină în sprijinul cadrelor didactice cu sesiuni de predare susținute de specialiști  pe teme importante pentru copii și adolescenți precum igienă, nutriție, stil de viață sănătos, efectele consumului de droguri și psihologia adolescentului.

Ne bucurăm că am reușit să ajungem la un număr record de elevi din zeci de școli din județul Alba, iar pentru acest lucru le mulțumim partenerilor noștri pentru susținere”, a spus Adrian Dușa, directorul Crucii Roșii Române Filiala Alba.

Proiectul „Educație pentru Sănătate în școli” al Crucii Roșii Române Filiala Alba a avut ca obiective principale promovarea educației pentru sănătate în școlile din județul Alba prin deplasarea unor echipe în teren și realizarea unor sesiuni de educație pentru sănătate, cu sprijinul unor specialiști cu experiență în domeniile vizate: noțiuni generale de igienă și educație pentru sănătate (igiena corpului, igiena cavității bucale, alimentația sănătoasă, mediul de viață, sportul, voluntariatul), psihologia adolescentului și  consumul de droguri.

De asemenea, copiii din comunitățile vulnerabile au primit gratuit kituri de igienă (săpun, pastă de dinți și periuțe de dinți).

Crucea Roșie Română Filiala Alba a distribuit copiilor și cadrelor didactice mini-truse de prim ajutor, calendare informative de birou, dar și materiale educaționale care pot fi folosite la orele de educație pentru sănătate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax