Connect with us
Publicitate

BLAJ

FOTO: Cum arată cea mai nouă creșă cu 80 de locuri, construită la Blaj. Un alt spațiu pentru copii va fi construit de primărie

Publicat

O nouă creșă cu o capacitate de 80 de locuri va fi dată spre funcționare la Blaj. Este vorba despre o creșă situată pe strada Eroilor și care a fost dată în administrarea Colegiului Național „Inochentie Micu Clain” Blaj.

Creșa va funcționa din 11 septembrie, au anunțat reprezentații Primăriei Blaj.

Noua creșă de pe strada Eroilor este o investiție realizată pe fonduri europene, derulată prin intermediul Agenției de Dezvoltare Centru Alba.

Valoarea totală a investiției este de 4.884.069,79 lei (cu TVA), din care contribuția de la bugetul local a fost de 1.961.015,56 lei (cu TVA).

Construirea noii creșe satisface, în mare parte, cerințele impuse de piața muncii, un domeniu aflat în expansiune în municipiul nostru, însă nu este suficientă pentru a răspunde tuturor cererilor din acest domeniu.

O nouă creșă va fi ridicată până în 2025

De asemenea tot la Blaj va fi construită o a doua creșă, până la finalul anului 2025, în cadrul unui proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR).

Creșa va avea 40 de locuri și va fi construită în „Lunca Ciufudului”, lângă parcul de la intrarea în Tiur, într-un cartier, Veterani, aflat în plină dezvoltare imobiliară.

Ea va deservi în special familiile cu copii mici din cartierele Berc, Izvoarele, Veza și localitatea aparținătoare Tiur, dar se va adresa tuturor părinților care își desfășoară activitatea pe raza municipiului Blaj, au mai transmis reprezentații primăriei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax