Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Cum arată orașul din inima naturii, construit de cercetașii din Alba, într-o tabără care a durat nouă zile

Publicat

Cercetașii din Alba Iulia s-au întors recent din tradiționala lor aventură pe care o fac anual la sfârșitul verii. Este vorba despre o incursiune în natură, timp de 9 zile, la Lunca Meteșului. 

Cercetașii fac un mic oraș din zeci de corturi, captează apa pentru spălat, dușuri, ameneajează zona de bucătărie, dar și participă activ la activitățile din tabără. 

”De curând ne-am întors, fericiți și împliniți, din Campul Centrului Local, tradiționala noastră aventură de 9 zile de la sfârșitul verii, care reunește în fiecare an mai bine de 100 de cercetași din grupul nostru – lupișori, temerari, eXploratori, seniori, lideri, scouteri, alumni, invitați.

Ca să avem tot ce ne trebuie, ne-am construit un mic orășel de zeci de corturi în inima naturii, la Lunca Meteșului, cu adăposturi de soare și de ploaie, cu un catarg cu steagurile noastre ca punct de adunare, subcampuri diferite pentru ramurile de vârstă, sistem de apă curentă din râu pentru spălat, dușuri cu sistem pentru făcut apă caldă, bucătărie, intendență și punct de prim ajutor.

Pe lângă programul intens de activități despre care vă vom povesti curând, toți cercetașii au contribuit, pe rând și planificat, la bunul mers al tuturor serviciilor „publice” din camp: au pregătit mâncare, au adus lemne pentru foc, au menținut curățenia, au asigrat apa potabilă din sat, au păzit peste noapte campul și, desigur, au pregătit programul de seară în jurul focului de tabără”, au transmis cercetașii într-un comunicat postat pe Facebook.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Anonim

    vineri, 01.09.2023 at 09:14

    Lunca Meteșului, nu lunca Mureșului

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax