Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Cum arăta parcarea unor magazine din Alba Iulia, în ziua în care Arafat a venit să discute posibila carantinare a orașului

Publicat

La ora la care secretarul de stat Raed Arafat dezbătea la Alba Iulia, cu autoritățile locale, motivele birocratice pentru care 4 orașe din județul Alba nu pot fi carantinate, magazinele din oraș erau pline ochi, iar măsurile minime. 

Se poate observa din fotografia surprinsă vineri după-amiază de un cititor Alba24, într-o zonă comercială din oraș în care funcționează mai multe magazine.

Incidența cazurilor (descoperite) de COVID a ajuns în oraș la aproape 10 (mai exact 9,92) infectări înregistrate în ultimele 2 săptămâni la mia de locuitori.

Cu toate că formal există măsuri care ar trebui respectate, în realitate nimic nu a împiedicat zonele comerciale să fie pline până la refuz de oameni și mașini, în febra cumpărăturilor de Black Friday.

Raed Arafat a declarat vineri la Alba Iulia că situația ”este aproape la fel de gravă ca la Sibiu”, dar că nu se poate decide carantina. Asta din motive birocratice.

Șeful DSU a spus că Direcția pentru Sănătate Publică Alba trebuie să propună măsura, care trebuie ulterior avizată la București.

Județul Alba se află pe locul șase din punct de vedere al incidenței cazurilor Covid la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, cu indice de 5,81.

Cea mai mare incidență a cazurilor noi este la Blaj – 9,96 (anterior 9,82), urmat de Alba Iulia – 9,92 (anterior 9,51), Cugir cu 8,78 (anterior 8,70), Sebeș – 8,26 (anterior 7,81).

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax