Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Cum arată ruina unei săli de sport din centrul municipiului Alba Iulia, preluată de primărie pentru a fi renovată

Publicat

Primăria Alba Iulia a preluat sala de sport ”1 Mai”, redenumită ”Marius Vizer”, din centrul municipiului. Locația, acum în stare avansată de degradare, va fi renovată și modernizată de administrația locală.

”După o lungă perioadă de așteptare, Sala de Sport „1 Mai” a fost preluată de către primărie și va fi redată comunității albaiuliene.

Am început, încă de la preluarea mandatului, demersurile pentru preluarea Sălii de Sport „1 Mai”, clădire din centrul orașului aflată într-o avansată stare de degradare.

În anii de glorie, sala era folosită preponderent pentru antrenamente și competiții din sfera artelor marțiale, dar și pentru alte sporturi individuale. Acum, după foarte mulți ani în care investițiile au lipsit cu desăvârșire, aceasta ajungând, la propriu, o ruină, fiind în administrarea Ministerului Sportului, am reușit să o preluăm, prin Hotărâre de Guvern, pentru a putea fi reabilitată, modernizată și reintrodusă în circuitul sportiv.

La începutul anului 2023, după perfectarea documentelor, vom începe procedurile pentru reabilitarea și modernizarea sălii.

După modernizare, aceasta va putea fi folosită pentru antrenamente și competiții sportive, fiindcă dispune de o tribună cu peste 100 de locuri pentru spectatori și de o curte în care vor putea fi amenajate locuri de parcare”, a anunțat primarul Gabriel Pleșa, pe Facebook.

Preluarea sălii de sport, prin hotărâre de Guvern

Hotărârea de Guvern pentru transmiterea sălii de sport din administrarea Ministerului Sportului / Direcției Județene de Sport la Primăria Alba Iulia a fost aprobată miercuri, 28 decembrie.

Imobilul era dat în folosință gratuită din 1998, de către administrația locală, Direcției de sport, însă în ultimii ani nu au mai fost făcute investiții în această locație.

Suprafața utilă a clădirii este de 272,11 mp și suprafață totală desfășurată de 300 mp. Sala poate fi utilizată pentru practicarea sporturilor individuale: judo, karate, aerobic, gimnastică, culturism etc.

Se află pe strada Frederic Mistral 1A, în centrul municipiului Alba Iulia.

Potrivit hotărârii de Guvern, Ministerul Sportului va monitoriza, verifica şi controla anual, prin Direcția Județeană de Sport Alba, modul de folosire al imobilului transmis, în conformitate cu destinația acestuia.

În cazul în care Ministerul Sportului constată că municipiul Alba Iulia nu respectă obligațiile, inițiază demersurile pentru transmiterea bunului imobil în domeniul public al statului, în condițiile legii.

foto Facebook/Gabriel Pleșa

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 30.12.2022 at 16:45

    Am mai comentat despre acest obiectiv, care va fi un eşec al Primăriei. Demolată şi făcut parcare. Un pronostic, după inaugurare la trei ani va fi tot în starea de la care s-a plecat.În afară de sală de antrenament, datorită suprafeţei mici, nu poate fi omologată pentru competiţii. Mai vedem.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax